Παραιτήθηκε ο δικηγόρος των ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

υπόθεση Βαλυράκη

Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους

Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο δικηγόρος των δύο ψαράδων που ευθύνονται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, λίγο πριν οδηγηθούν στο δικαστήριο για την εκδίκαση του εγκλήματος.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Καρβέλης μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι: “Ανέφερα χθες στους δυο ψαράδες ότι παραιτούμαι από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν καμία σχέση με ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη και θα αθωωθούν”΄.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη οι δυο κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα ενός 30 ημερών να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Κατά το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες αφού παρεμπόδισαν την πορεία του ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο Σήφης Βαλυράκης, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

Διαβάστε επίσης  Γερμανία: Για ένα αγόρι η δολοφονία της 12χρονης από τις συμμαθήτριες της