Παράνομα διπλώματα σε πιλότους: Ηλικιωμένος πρώην πιλότος της Ολυμπιακής ο επικεφαλής της σπείρας

πιλότοι

Πως μυούσαν τους ενδιαφερόμενους στη λογική της πληρωμής

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία της υπόθεσης με τα παράνομα διπλώματα σε πιλότους έναντι πληρωμής χιλιάδων ευρώ σε κύκλωμα, το οποίο εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το MEGA, οι εξετάσεις με συμμετοχή πέντε πιλότων δινόταν μία φορά τον μήνα και υπήρχαν δύο σχολές. Όπως φαίνεται τους μυούσαν στη λογική να πληρώσουν για να πάρουν το πτυχίο. Η εκπαίδευση ενός πιλότου είναι 230 ώρες η πρακτική, 65 εβδομάδες θεωρητική πρακτική και το κόστος της εκπαίδευσης είναι κοντά στα 60.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Μπίζνα με παράνομα διπλώματα σε πιλότους – Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει κάποια εικονική εκπαίδευση στην Ιορδανία ενώ υπάρχει αναφορά πως οι σχολές της επαρχίας έλεγαν πως είχαν εκπαιδεύσει και πιλότους από το εξωτερικό προκειμένου και αυτοί να βρουν εδώ το «ευάλωτο σημείο» και να παίρνουν τη θεωρητική εκπαίδευση εάν είχαν κάποιο πρόβλημα στο εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ένας 70χρονος πρώην πιλότος, o οποίος είχε επαφές με παλιούς συναδέλφους και έκαναν τη σχετική μεθόδευση στην Αθήνα και την επαρχία.

Διαβάστε επίσης  Ενας νεκρός και δυο τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή φωτό: pixabay