Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα

Χαλάνδρι βρέφος

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα βρέφη

Σήμερα (14/8) γέννησε μια ακόμα παρένθετη μητέρα, στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η γεωργιανής καταγωγής παρένθετη μητέρα, γέννησε δίδυμα, τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος, μέχρι την ταυτοποίηση του DNA. Έτσι, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα συνολικά υγιέστατα βρέφη από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Δείτε επίσης: Δύο γιατροί και άλλα δύο άτομα στη φυλακή για τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνομιλίες των εμπλεκόμενων που «δένουν» την υπόθεση, ενώ στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται και μαρτυρίες ανθρώπων που αποφάσισαν να μιλήσουν, για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

Χθες, μετά από μαραθώνια απολογία, προφυλακιστέοι κρίθηκαν 73χρονος ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, 44χρονος εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες και συντόνιζε το κύκλωμα εισαγωγής στην χώρα άπορων γυναικών, ου στην συνέχεια χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Συνελήφθη 65χρονος που είχε στην κατοχή του νομίσματα του 4ου π.Χ. αιώνα (ΦΩΤΟ)

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Υποχρεώνονται να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και τους απαγορεύεται να εξέλθουν από την χώρα.