Πατρινό καρναβάλι: «Βούλιαξε» από κόσμο η πόλη – Το αδιαχώρητο στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πάτρα καρναβάλι κόσμος

Πάνω από 150.000 οι επισκέπτες 

Στην κορύφωσή τους φτάνουν οι καρναβαλικοί ρυθμοί στην Πάτρα, έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των μέτρων του κορονοϊού.

Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισαν εχθές τους δρόμους της πόλης σε ένα ξέφρενο γλέντι που διήρκησε όλη νύχτα και συνεχίζεται και σήμερα το πρωί.

Tα βίντεο που δημοσίευσαν χρήστες στα social media είναι ενδεικτικά του παλμού της παρέλασης και του τεράστιου πλήθους που συγκεντρώθηκε για να την απολαύσει:

 

 

Η επανέναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετά την παύση τριών χρόνων λόγω πανδημίας, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ.

Στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, όπου η πληρότητα των καταλυμάτων δεν έχει προηγούμενο, αρκετοί επισκέπτες εμφανίστηκαν εχθές αποφασισμένοι να κοιμηθούν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις.

 

 

Οπως κατέγραψε ο φακός του tempo24 στις 7.30 το πρωί της Κυριακής νεαρόκοσμος στην πλατεία Γεωργίου συνέχιζε να γλεντά και να χορεύει πάνω σε τραπέζια ασταμάτητα. Το αδιαχώρητο γινόταν και στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου και της Ρήγα Φεραίου, όπου τα καφέ είχαν μετατραπεί σε κλαμπ και η μουσική έπαιζε στη διαπασών με τους καρναβαλιστές να μην θέλουν να φύγουν.

Πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι δεν προτίθενται καν να ξεκουραστούν και ότι θα συνεχίσουν το γλέντι μέχρι την ώρα της Μεγάλης Παρέλασης στις 2 το μεσημέρι!

 

Πάτρα καρναβάλι κόσμος

Το γλέντι ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Κυριακής οπότε και ήταν σε εξέλιξη η νυκτερινή ποδαράτη παρέλαση που διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες (ξεκίνησε στις 6μμ και ολοκληρώθηκε μετά τις 11 το βράδυ), με συμμετοχή περίπου 50.000 καρναβαλιστών.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο κόσμος που έχει έλθει στην Πάτρα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τις 150.000, ξεχύθηκε σε μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και το κέφι άναψε μέχρι …τελικής πτώσεως!

Η χθεσινή μεγάλη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Στο κέντρο της Πάτρας λαμβάνει χώρα ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Πάτρα καρναβάλι κόσμος

Τι θα δούμε στην τελετή λήξης

Με νωπό τον δυναμικό απόηχο της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, και ώρα 21.00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2024.

Η καύση του Καρνάβαλου, κεντρικό στοιχείο της τελετής μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Αμέσως ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα πλημμυρίσει τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής.

Πάτρα καρναβάλι κόσμος

O Καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης θα φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία.

Η συνέχεια επιφυλάσσει ένα ξέφρενο πάρτι-συναυλία με προσκεκλημένο το δημοφιλές αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των 15 50, το οποίο θα ξεσηκώσει τις χιλιάδες των θεατών.

Μαζί τους θα εμφανιστεί η Φανή Μελεμενή. Στο μέσο της συναυλίας που θα αγγίξει τις 3 ώρες θα εμφανιστεί το νεοσύστατο Πατρινό συγκρότημα Above Suspicion (Δανάη Κρυαρά, Διονύσης Τουλιάτος, Ανδρέας Ζαρκαδάκης, Φώτης Καλλιντέρης, Δημήτρης Ρήγας, Νίκος Παπαδημητρόπουλος) που θα μοιραστεί την σκηνή με τους Ρόκερς (15 50).

Στην μια πλευρά της εντυπωσιακής σκηνής θα υπάρχει περιφραγμένος χώρος για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και κατόπιν αίτησης του συγκροτήματος κάποια από τα τραγούδια θα αποτυπωθούν με την νοηματική.Παρουσιαστές της Τελετής Λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος, ενώ ειδικό ρόλο στην τελετή θα έχει η Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη.

Πηγή: Tempo24, TheBest, ΕΡΤ