Στην Κέρκυρα έκαψαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με γυναικεία εσώρουχα και κόκκινα χείλη (ΦΩΤΟ)

Καρναβάλι Κέρκυρα καρικατούρα Στέφανος Κασσελάκης

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την ομοφοβική καρικατούρα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα και όχι μόνο, η επιλογή καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση στα Μωραΐτικα, με την «απεικόνιση» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με γυναικεία εσώρουχα και κόκκινα χείλη.

Οπως φαίνεται και στις εικόνες από το corfupress, ο καρνάβαλος που έκαψαν στη συγκεκριμένη περιοχή της Κέρκυρας, είχε το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, με έντονα βαμμένη χείλη, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια με τα γεννητικά όργανα να ξεχωρίζουν και πίσω μία σκούπα να στηρίζει την καρικατούρα.

Πάντως, μεγάλο μέρος του κόσμου, σχολίασε αρνητικά αυτή την εικόνα ενώ κάποιοι άλλοι γελούσαν με το θέαμα…
Μετά την καταδίκη από τον (συνδιοργανωτή) τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν και πως αν το ήξεραν δεν θα είχαν συμμετάσχει, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δήλωσή του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δηλώνει ντροπή, διαφοροποιείται από την επιλογή και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: "Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη"

Πηγή: corfupress.com