Πεταμένα στα γκρέμια του βουνού παραμένουν τα δύο νεκρά άλογα

Εχει υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία

Στο ίδιο σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν από έναν εθελοντή συνεχίζουν να βρίσκονται τα δύο νεκρά άλογα στη δυτική Πάρνηθα.

Όπως καταγγέλλει η Ρόζα Ρούσσου από το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ippothesis» τα ζώα παραμένουν στο σημείο πεταμένα.

«Μέχρι το πρωί τουλάχιστον τα άλογα ήταν εκεί. Έχουμε ζητήσει, έχουμε παρακαλέσει πια να κατέβει στο σημείο κτηνιατρική υπηρεσία. Με το νόμο 4830 μιλάμε για διαχείριση νεκρών ζώων. Πρέπει να γίνει ένας έλεγχος από την Αστυνομία και πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβει η κτηνιατρική υπηρεσία, προκειμένου να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν τα ζώα, είναι πυροβολημένα, είναι σφαγμένα, πώς πέθαναν;

Δείτε επίσης: Αλογα βρέθηκαν νεκρά σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Σκληρές εικόνες

Δεν έχει ανταποκριθεί κανένας μέχρι τώρα, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε την αιτία θανάτου τους. Δυστυχώς στο ίδιο σημείο είχε βρεθεί και το περασμένο Οκτώβριο νεκρό πάλι ένα άλογο. Τα συγκεκριμένα πρέπει να έχουν πεθάνει τις τελευταίες πέντε ημέρες”.

Σύμφωνα με την Ρόζα Ρούσσου το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ippothesis» έχει υποβάλλει καταγγελία στην αστυνομία καθώς επίσης έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Περιφέρεια. Με την καταγγελία τους ζητούν άμεσα να γίνει:

Να γίνει νεκροψία στα άτυχα ζώα με στόχο την διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου τους και την ανεύρεσή τυχόν μεταδιδόμενων λοιμωδών νοσημάτων.

Να γίνει έλεγχος της καταγραφής τους στην Κτηνιατρική υπηρεσία της σχετικής Περιφερειακής Ενότητας, για την επακόλουθη ιχνηλάτηση τους και για την ανεύρεση τυχόν υπεύθυνων του απεχθούς εγκλήματος και

Nα γίνει υγειονομική ταφή.

Πηγή: protothema.gr