Πέθανε ο ευεργέτης της Δράμας Κώστας Αποστολίδης

Τον θρήνο στην Δράμα σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο ευεργέτης της και επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης.

Ο Κώστας Αποστολίδης που στήριξε ποικιλότροπα μέσα από διάφορες δράσεις την Δράμα ήταν ιδρυτής της εταιρείας RAYCAP που ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια του Harvard και του McGill.

Τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε με τις κοινωνικές παροχές του στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα.

Διαβάστε επίσης  Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει ότι της έκοψαν τα φρένα στο αυτοκίνητο για να σκοτωθεί

Από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα του πολιτισμού ήταν η αγορά το 2012 και η πλήρη αποκατάσταση του μοναδικής αρχιτεκτονική Σαντιρβάν τζαμί (ενας μοναδικό μνημείο της οθωμανικής περιόδου) στο κέντρο της πόλης και η συνεργασία που ξεκίνησε με το μουσείο Μπενάκη για τη φιλοξενία σε αυτό σημαντικών εκθέσεων.

Με δικές του ενέργειες ψηφιοποιήθηκε το αρχείο της ιστορικής εφημερίδας «Θάρρος» με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στον ιστότοπο του αρχείου.

Επίσης, ήταν γνωστές οι προσφορές του στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και οι δωρεές μελετών προς το δήμο Δράμας, για το κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου και την μεγάλη μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ