Χαλκιδική: «Το ελαιόλαδο δεν μπορεί να εξαφανίστηκε» – Μήνυση από τους παραγωγούς

ελιές πράσινες και σπιτικές

Δεν υπήρξε παραβίαση του Συνεταιρισμού

Μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος υπέβαλαν 18 παραγωγοί – μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολυγύρου, μετά την κλοπή 37 τόνων ελαιόλαδου στον Πολύγυρο.

Οι παραγωγοί ανακάλυψαν πως  δεκάδες τόνοι ελαιόλαδου …έκαναν φτερά από τις δεξαμενές τού Αγροτικού Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονταν αυτές οι ποσότητες.

Είχε προηγηθεί μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με την οποία κατήγγειλε την απώλεια τουλάχιστον 37 τόνων ελαιόλαδου κατά τα προηγούμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και ήδη ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις.

Δείτε επίσης: Πολύγυρος: “Εξαφανίστηκαν” 37 τόνοι ελαιόλαδου από τον ελαιουργικό Συνεταιρισμό

Οι 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε- και γι’ αυτό άλλωστε στο κείμενο της μήνυσής τους στρέφονται κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Προβάδισμα ανόδου για Αμμουλιανή και Τρίγλια

«Οι παραγωγοί που εκπροσωπώ και τους ανήκουν συνολικά οι 22,5 τόνοι του εξαφανισμένου λαδιού, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχει κλαπεί μια τέτοια ποσότητα μέσα σε διάστημα 3 ημερών» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας.

Εξήγησε, δε, ότι η εξαγωγή τέτοιων ποσοτήτων προϋποθέτει εκτός από ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο, ενώ μία τέτοια ενέργεια θα γινόταν αντιληπτή από περιοίκους καθώς οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού δεν βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο αλλά κοντά σε οικίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ