Προφυλακιστέα τα έξι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

δολοφονία 29χρονου

Πως εμπλέκεται η αποστολή παγιδευμένου φακέλου στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Τον δρόμο της φυλακής πήραν οι έξι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα σε εκείνους που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την τρομοκρατική οργάνωση είναι και πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποστολή παγιδευμένου δέματος σε πρόεδρο Εφετών στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των έξι κατηγορουμένων οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα (3/3/24) βρίσκονται δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται γενετικό του υλικό να εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με παραλήπτρια την πρόεδρο εφετών που στάλθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό.

Δείτε επίσης: Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Συνδέονται και με την βόμβα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η κατηγορούμενη μάλιστα είπε για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα, πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και παραδέχθηκε μόνο πως βρέθηκε εκεί με το αυτοκίνητο της.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τους θανάτους σε οίκο ευγηρίας τον Αύγουστο του 2020

Οι υπόλοιποι τρεις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: newsit.gr