Προφυλακιστέος για βιασμό και απόπειρα βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης

Φιλιππίδης

Απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης δύο μήνες μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού ο οποίος τις επόμενες ώρες θα πάρει το φυλακιστήριο και θα οδηγηθεί στις φυλακές. Βρίσκεται ήδη στην ΓΑΔΑ.

Οι δικαστικές υποθέσεις

Τον Φεβρουάριο του 2021, με αφορμή το «Ελληνικό Me Too», τρεις ηθοποιοί, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, δημοσιοποίησαν η μία μετά την άλλη, περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκαν από τον Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής συνεργασίας τους. Οι τρεις ηθοποιοί προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, κατηγορώντας τον ηθοποιό για αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καθώς και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ζητώντας την διαγραφή του από το Σύλλογο. Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2021, το Σωματείο τον διέγραψε από μέλος του.

Ύστερα από τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων που εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση, καθώς και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο κατηγορούμενος, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον Μάιο του 2021 να προχωρήσει στην ποινική δίωξη του ηθοποιού.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Ερευνα της αντεισαγγελέως εφετών για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου δυστυχήματος

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Ο ηθοποιός διώκεται για έναν βιασμό που συνέβη μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» το 2008 και δυο απόπειρες βιασμών που έλαβαν χώρα η πρώτη το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» και η δεύτερη τον Αύγουστο του 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *