Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Σήμερα (27/7) στο Κιλκίς η κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 η εξόδιος ακολουθία του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που έχασε την ζωή του κατά την συντριβή του καναντέρ στην Κάρυστο.

Χθες (26/7), φίλοι και συγγενείς του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που μαζί με τον κυβερνήτη, σμηναγό Χρήστο Μουλά, έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Κάρυστο βρέθηκαν στο σπίτι του, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, για να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Μάλιστα, στο Κιλκίς για την κηδεία θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Bαρύ το πένθος στην γειτονιά του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας βρέθηκαν στην οικία του προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του που είναι συντετριμμένοι.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς, καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης  Κιλκίς: Απεγκλωβισμός παιδιού από παιδική χαρά - Το κεφάλι του σφήνωσε σε κάγκελα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Την Παρασκευή η κηδεία του Μουλά

Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς, ο οποίος έχασε ηρωικά τη ζωή του κατά τη συντριβή του πυροσβεστικού Canadair, επιχειρώντας στις φωτιές στην Κάρυστο, κηδεύεται την Παρασκευή 26/07 στο Γαβαλοχώρι, του Αποκόρωνα.

Εκεί, στο χωριό στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια όπου είναι το πατρικό του σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση, το τελευταίο αντίο στον πιλότο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική αεροπορία και πολίτες, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Στην Κρήτη για την κηδεία θα παραβρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πηγή: newsit.gr