Θεσσαλονίκη: Bαρύ το πένθος στην γειτονιά του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Θεσσαλονίκη καναντέρ Στεφανίδης

Σοκαρισμένος ο κόσμος για τον χαμό του

Θρήνος επικρατεί στην χώρα μετά και τον χαμό των δύο πιλότων από την πτώση του καναντέρ που επιχειρούσε για την φωτιά στην Κάρυστο.

Την ίδια στιγμή βαρύ είναι το κλίμα στη γειτονιά του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, στην οδό Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο ιπτάμενος ήρωας που έχασε την ζωή του ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κάρυστο Εύβοιας μαζί με τον κυβερνήτη του καναντέρ Χρήστο Μουλά, επισκεπτόταν συχνά το πατρικό του παρόλο που υπηρετούσε σε άλλη περιοχή.

Δείτε επίσης: Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Αυτόπτης μάρτυρας συγκλονίζει για την συντριβή

Στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε ο πατέρας Αλέξανδρος Καρακάσης, από Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και φίλος της οικογένειας, για να τους στηρίξει. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «η οικογένεια είναι εξαιρετικά συγκλονισμένη για το χαμό του παιδιού τους. Και η μητέρα και ο πατέρας και ο αδερφός. Είναι όμως και εξαιρετικά περήφανοι που το παιδί τους μαζί με τον συνάδελφο του θυσίασαν τις ζωές τους για να σώσουν ζωές άλλων. Αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι πρότυπο».

Ήδη από χθες βρίσκεται ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας έξω από την πολυκατοικία ενώ έχουν σπεύσει ψυχολόγοι για να παρέχουν συναισθηματική στήριξη στην οικογένεια. Στο σπίτι βρέθηκε και η Ένωση Ποντίων Αμπελόκηπων.

Πηγή: thesstoday.gr