Σέρρες: Με σκάγια στο σώμα του εντοπίστηκε το ένα από τα τρία νεκρά ελάφια στην Κερκίνη

Σέρρες σκότωσαν ελάφια Κερκίνη

Ζούσε σε εγκαταλελειμένη φάρμα

Το νεκρό ελάφι που βρέθηκε δίπλα σε εθνική οδό, σε περιοχή της λίμνης Κερκίνης, κάτω από το χωριό Ακριτοχώρι, εντοπίστηκε με σκάγια στο σώμα του.

Το άτυχο ζώο εντόπισε ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου, Αντώνης Ηλιάδης, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του.

Αμέσως για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου και το Αστυνομικό Τμήμα Κ. Ποροϊων, ενώ στην αυτοψία που ακολούθησε φέρεται πως την ίδια «τύχη», είχαν άλλα δύο ελάφια που οι δράστες εικάζεται ότι τα πήραν μαζί τους.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Ασυναίσθητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία ελάφια (σκληρές εικόνες)

«Τρία ήταν τα ελάφια που σκότωσαν, σύμφωνα με την αυτοψία και τα ίχνη που βρέθηκαν. Τα δύο ελάφια, φέρεται να ήταν μικρά και να τα κουβάλησαν εύκολα, ενώ το θηλυκό ελάφι που εντοπίστηκε ήταν περίπου 200-250 κιλά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου Κερκίνης, Αντώνης Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, τα ελάφια ήταν ζώα εκτροφής μονάδας της περιοχής, που εισήχθησαν νομίμως από το εξωτερικό και διέφυγαν την περίφραξη της φάρμας μετά τον προ μηνών θάνατο του εκτροφέα τους και την εγκατάλειψη της φάρμας.

«Υπολογίζεται πως στη φάρμα ζούσαν 18 ελάφια, με το αρσενικό να φτάνει περίπου τα 350 κιλά και το οποίο μπορεί αυτή τη στιγμή να κυκλοφορεί ελεύθερο», είπε ο κ. Ηλιάδης, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των υπολοίπων ελαφιών.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

«Δύο είναι τα ζητήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή, πρώτον η οδική ασφάλεια των πολιτών, καθώς αυτά τα ζώα που κάνουν μεγάλα δρασκελίσματα, έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία και δεν τρομάζουν από τη διέλευση των οχημάτων και δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα είναι πως αυτά τα σπάνια ζώα, όσα μέχρι στιγμής σώθηκαν, βρίσκονται παράκτια της λίμνης Κερκίνης και της ευρύτερης περιοχής και πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν», επισημαίνει ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου Κερκίνης.

«Παρότι η θήρα έχει απαγορευτεί από τον Φεβρουάριο και τα κυνηγητικά όπλα έπρεπε να είναι στις θήκες τους, εντούτοις αυτή η αποτρόπαια πράξη αποδεικνύει πως υπάρχουν ασυνείδητοι κυνηγοί , που κατά λάθος είχαν τα όπλα στα αυτοκίνητα και που ίσως κατά λάθος σκότωσαν τα άκακα ζώα. Όλα κατά λάθος γίνονται», λέει με «πικρία» ο κ. Ηλιάδης.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διεξάγονται από το ΑΤ Ποροϊων, ενώ ο εντοπισμός των ελαφιών είναι υπό τη διαχείριση του δασαρχείου της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ