Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 27χρονος

Τραυματισμοί για άλλη μια χρονιά από βεγγαλικά σημειώθηκαν και φέτος, όπου μεταξύ άλλων σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται από χθες (15/4) 27χρονος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο οποίος μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο.

Ο 27χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

Εν τω μεταξύ, στο χειρουργείο μπήκαν δύο από τα παιδιά που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά το Μεγάλο Σάββατο με τα περιστατικά να επισκιάζουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: Τραυματίστηκε 8χρονος από κροτίδα που έσκασε στα χέρια του

Οι επεμβάσεις έγιναν στο Παίδων Αγία Σοφία με τα παιδιά να νοσηλεύονται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και βρίσκονται στη διαδικασία της αποκατάστασης μετά τη ζημιά που έπαθαν από τα βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του υπέστη ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη, ενώ ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το αγόρι αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Το χειρουργείο του 13χρονου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αναρρώνει. Σύμφωνα με τους γιατρούς και το χειρουργείο του 14χρονου από το Αγκίστρι πήγε καλά και βρίσκεται και αυτός στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Στην Πύλο τραυματίστηκε ένας 8χρονος από κροτίδα…. Το παιδί είδε μια κροτίδα στο έδαφος και την έπιασε. Προσπάθησε να την ανάψει αλλά πριν προλάβει να την πετάξει, έσκασε στα χέρια του.

Στο νοσοκομείο 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να μεταφέρονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.