Σπαραγμός στην κηδεία του 27χρονου Αρχιλοχία που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

κηδεία Λιβύη

Του απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Αυγούστου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γεώργιο Βούλγαρη που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Λιβύη, όπου πέντε άτομα της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας έχασαν την ζωη τους.

Η κηδεία του Αρχιλοχία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ – στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη – τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου, στη γενέτειρα του 27χρονου.

Σπαραγμός από την μητέρα του αδικοχαμένου Γιώργου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης, η οποία βγήκε από την εκκλησία υποστηριζόμενη από δύο δικούς της ανθρώπους. Φώναζε ξανά και ξανά: «Γιώργο μου, λεβέντη μου, ο θάνατος» μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκτοτήματα, ως τελευταίο χαιρετισμό στη μνήμη του 27χρονου Γιώργου Βούλγαρη την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία «ντυμένο» με την ελληνική σημαία και συνοδεία μελών του Στρατού.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Για τη βαθύτατη θλίψη που νιώθουν μπροστά στην αδόκητη απώλεια ενός «αγαπημένου μέλους» τους -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- μίλησε από τα μεγάφωνα της εκκλησίας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε στον συνάδελφό τους.

Μία σύντομη αναδρομή στη σταδιοδρομία του: Επελέγη στις Ειδικές Δυνάμεις στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, υπηρέτησε στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής από 13 Αυγούστου 2018 και από τις 23 Αυγούστου του 2021 στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του φοίτησε σε διάφορα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου και στη σχολή Αλεξιπτωτιστών.

Παρόντες στην κηδεία του 27χρονου ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αεροπορίας, Στρατού και Ναυτικού.

κηδεία Λιβύη

κηδεία Λιβύη

κηδεία Λιβύη

Πηγή: protothema.gr