Σπάτα: Οι φίλοι του 22χρονου ανατρέπουν τα δεδομένα στην υπόθεση

Σπάτα

Τι συνέβη λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα

Η «Daily Mail» παρουσιάζει μια νέα εκδοχή για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Τζακ Φέντον από έλικα ελικοπτέρου χθες (25/7), στα Σπάτα.

Όλο και περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 22χρονος Τζακ Φέντον βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην Daily Mail o Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο», δήλωσε ο Ιωάννης Κανδύλης.

«Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε ”Σταμάτα!”, “Σταμάτα!”.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό».

Σπάτα daily mail

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Την ίδια στιγμή ο ο 20χρονος Jack Stanton – Gleaves, φίλος του αδικοχαμένου 22χρονου δήλωσε στη Daily Mail:

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα”, πρόσθεσε ο νεαρός.

“Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου”.

Να σημειωθεί ότι σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο νεαρός επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του και φίλους του. Ωστόσο με δηλώσεις της στην Daily Mail η μητέρα του Τζακ διέψευσε το γεγονός αναφέροντας ότι στο πρώτο ελικόπτερο που κατέφθασε στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο επέβαινε ο γιος της και τρεις ακόμη φίλοι του. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε επέβαιναν οι γονείς ενός από τους φίλους του Τζακ.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 το βράδυ χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι.

Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά φαίνεται πως ήταν το πιο φρικτό ατύχημα. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, που γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εκεί», ανέφερε η μητέρα του.

Όπως επισημαίνει η Victoria, «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του θύματος, Miguel Fenton, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα παραθεριστικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Μπέλτρινγκ, κοντά στο Τόνμπριτζ του Κεντ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα, έφτασε τις 15.000 λίρες.

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα
Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.