Στις αρχές Νοεμβρίου το δικαστήριο του μοναχού που ξυλοκόπησε άλλο μοναχό στο Αγιο Ορος

δολοφονία Θεσσαλονίκη

Δόθηκε τρίτη αναβολή από το δικαστήριο

Προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ήταν η δίκη του 35χρονου Ρουμάνου που ξυλοκόπησε 53χρονο Λευκορώσο μοναχό στο Αγιο Ορος.

Οπως ανέφερε η δικηγόρος του 53χρονου μοναχού, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, ο εντολέας της επρόκειτο να αποσυνδεθεί εντός του 24ωρου από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και για τους παραπάνω λόγους, όπως εξήγησε, δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί στο ακροατήριο.

Επειδή η πλευρά του 35χρονου κατηγορούμενου επέμεινε στη θέση της ότι η παρουσία του είναι αναγκαία στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να εξεταστεί, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η τρίτη αναβολή που έδωσε το δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Αφέθηκε ελεύθερος ο μοναχός που ξυλοκόπησε άλλο μοναχό στο Αγιο Ορος

Το περιστατικό είχε συμβεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος – που ζει σε μοναστήρι της Καρδίτσας και βρέθηκε για λίγες μέρες στο Άγιον όρος – χτύπησε με πόδια και χέρια, καθώς και με ένα πλαστικό μπουκάλι τον 53χρονο, ακόμη κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Αφορμή φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός για θρησκευτικό ζήτημα. Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της βαριάς σωματικής βλάβης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ