Θάσος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Που απαγορεύεται το κολύμπι και η διέλευση σκαφών

φωτιά φωτιές

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο μικροεστίες

Ξεκάθαρα καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Θάσο, που έχει σημάνει συναγερμό σε όλο το νησί από χθες (10/8) το βράδυ.

Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο ενώ υπάρχουν μικροεστίες και καπνός. Τα εναέρια συνεχίζουν διαδοχικές προσβολές μέχρι το τελευταίο φως ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων θα συνεχιστεί το βράδυ μέχρι την πλήρη οριοθέτηση της και την κατάσβεση των μικροεστιών.

Το πρωί, σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιχειρήσεων με το πρώτο φως και αναλόγως της εικόνας θα αποφασιστεί η συνέχισή τους.

Στο νησί επιχειρούν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα σύμφωνα με το kavalanews ενώ τα εναέρια μέσα ανέρχονται σε 16 ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Επίσης συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δυο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας καθώς και υδροφόρες και και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα. Επίσης, συμμετείχαν 10 ΑΦΗ, 8 Ε/Π και ένα Ε/Π συντονισμού. Ο Στρατός διέθεσε 2 Ε/Π και 3 μηχανήματα έργου. Τέλος συμμετείχαν το Δασαρχείο Θάσου, εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λόγω της άμεσης και εξαιρετικής κινητοποίησης της Πυροσβεστικής η καμμένη έκταση περιορίστηκε σε περίπου 1.310 στρέμματα.

Διαβάστε επίσης
Φωτιά σε σταθμευμένο όχημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Απαγόρευση κολύμβησης και διέλευσης σκαφών λόγω υδροληψίας

Όπως αναφέρει το kavalapost λόγω της φωτιάς στη Θάσο το Λιμεναρχείο της Καβάλας έλαβε απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης, διέλευσης σκαφών, ψυχαγωγικής δραστηριότητας και αλιείας σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η υδροληψία από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της διέλευσης σκαφών, καθώς και κάθε αλιευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική-ερασιτεχνική) και της λήψης θαλάσσιου λουτρού από τις 12:00 την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και μέχρι νεωτέρας, λόγω διενέργειας υδροληψίας από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Θάσου και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές που περικλείονται από τα παρακάτω στίγματα