Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις από τις αρχές – Συνελήφθη και ο συνεργός της 30χρονης που «έστησε» την απαγωγή της

Θεσσαλονίκη

Για ποιους επιπλέον λόγους πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις κατά το τελευταίο 24ωρο

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αρχές κατά τη διάρκεια της χθεσινής (7/5) ημέρας στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη μάλιστα και ο 30χρονος συνεργός της γυναίκας που «έστησε» την απαγωγή της στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις αφορούσαν απόπειρα κλοπής, εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικά:

Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-05-2021) ο 30χρονος συνεργός της γυναίκας που «έστησε» την απαγωγή της.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι και μία κάρτα sim τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, καθώς επίσης, μία τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό που αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που ανέλαβε ο συλληφθείς ως προερχόμενο από την πράξη της εκβίασης.

Προστρέξαντες αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (07-05-2021) στην Τριανδρία, δύο νεαρούς ημεδαπούς, οι οποίοι αφού πλησίασαν 18χρονη η οποία εισήλθε στην οικοδομή που διαμένει, ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να της αφαιρέσει χρήματα με τη χρήση σωματικής βίας. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από οικείο της 18χρονης, ο οποίος όταν οι δύο νεαροί τράπηκαν σε φυγή τους ακινητοποίησε σε κοντινό σημείο.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά, (2) μάσκες προσώπου τύπου full face, (2) ζευγάρια γάντια, (1) σπρέι πιπεριού, (1) μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς), (1) σφυρί θραύσης κρυστάλλων και (1) μεταλλικό πολυεργαλείο.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν (3) αποφάσεις με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (8) ετών, (4) μηνών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ για παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών και στη Νομοθεσία που αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποφασισμένοι να σκοτώσουν οι χούλιγκανς - «Κ@@μπατσοι, θα σας βρούνε κρύους»

Αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες της 07-05-2021 στην περιοχή του Ευόσμου, 45χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατείχε (2) μικροδέματα κοκαΐνης και ένα μαχαίρι τύπου σουγιά.

Ακόμη,

οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-05-2021) στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 41χρονος οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον των Νέων Βρασνών, όπου ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *