Θήβα: Τι οδήγησε στην συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους – Πατέρας ενός παιδιού ο νεκρός πιλότος

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη στην Θήβα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο πιλότος.

Μάλιστα, ο 31χρονος πιλότος ήταν πατέρας ενός βρέφους, 7-8 μηνών. Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα αίτια της συντριβής, είναι ότι το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στήριξης κατά την ώρα της απογείωσης με αποτέλεσμα ο άτυχος πιλότος να μην καταφέρει να το ανυψώσει και να συντριβεί λίγα μέτρα μακριά από τον διάδρομο.

Δείτε επίσης: Συντριβή αεροσκάφους στη Θήβα: 37χρονος ο πιλότος – Το μονοκινητήριο έπεσε λίγο μετά την απογείωση

Στην περιοχή της συντιβής υπάρχουν μόνο χωράφια ενώ απέχει λίγα μέτρα από την εθνική οδό. Την ώρα του δυστυχήματος επίσης, δεν υπήρχαν άλλα μέλη στην αερολέσχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα lamianow.gr, το μικρό, υπερελαφρύ μονοκινητήριο είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30.

Λίγο μετά την απογείωση, όμως, παρουσίασε πρόβλημα. Ειδικότερα, το αεροσκάφος φέρεται ότι «στολάρισε», δηλαδή παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να πέσει εκτός αεροδρομίου, σε παρακείμενο χωράφι.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο υπήρξε και διαρροή καυσίμων.

Πηγή: cnn.gr