Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα – «Τα έδινε όλα για την πατρίδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

κηδεία Επαμεινώνδας Κωστέας

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η σύζυγός του

Βαρύ κλίμα επικράτησε στην κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, τον οποίο αποχαιρέτησαν οι δικοί του άνθρωποι.

Αγημα της Αεροπορίας βρέθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης για να τιμήσει τον επισμηναγό, ο οποίος αφήνει πίσω του δυο ανήλικα παιδιά και τη σύζυγό του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

κηδεία Επαμεινώνδας Κωστέας

Ο εφημέριος της εκκλησίας όπου τελέστηκε η κηδεία γνώριζε 25 χρόνια τον άτυχο επισμηναγό. «Τα έδινε όλα για την πατρίδα» ανάφερε σε δήλωση του.

Μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που χτύπησε την οικογένειά τους, οι γονείς και η σύζυγος του επισμηναγού συνόδευσαν τη σορό του στην εκκλησία με λουλούδια στα χέρια.

Το παρών στην κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

κηδεία Επαμεινώνδας Κωστέας

 

Δείτε επίσης: Συγκίνηση στην τελετή απόδοσης τιμών για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φέρετρο του αδικοχαμένου 40χρονου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα έκανε για τη χώρα.

κηδεία Επαμεινώνδας Κωστέας

Συγκίνηση στην τελετή απόδοσης τιμών για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Ρίγη συγκίνησης στο Πεντάγωνο, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή απόδοσης τιμών για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος σκοτώθηκε όταν συνετρίβη στην Καλαμάτα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2Ε BUCKEYE, το οποίο χειριζόταν.




Την ώρα της έπαρσης της σημαίας (στις 7:30) και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό βγήκαν στα μπαλκόνια του ΥΕΘΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 40χρονο πιλότο.

Λίγα λεπτά αργότερα, δε, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας στο στρατόπεδο Παπάγου.

Πως έγινε η τραγωδία

Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 το οποίο χειριζόταν, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η πτήση της Τετάρτης θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Ο επίλογος για τον 40χρονο Επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας γράφτηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Μόλις είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος με το διθέσιο αεροπλάνο που ανήκε στην 362 Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Ήταν 11.28 το πρωί, όταν το αεροσκάφος, τύπου Τ-2E Buckeye κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν καταπέσει το αεροπλάνο, κοντά στο χωριό Άρι, εξερράγη στον αέρα.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια, για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Καλαμάτα.

Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ήταν η τελευταία του πτήση με τα εκπαιδευτικά αυτά αεροσκάφη.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από τις 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου, προς τιμήν του 40χρονου που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr, tharrosnews.gr