Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού στην Καλαμάτα

Καλαμάτα επισμηναγός

Μετά από απόφαση του Νίκου Δένδια

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια, για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Καλαμάτα.

Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ήταν η τελευταία του πτήση με τα εκπαιδευτικά αυτά αεροσκάφη.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα (27.12.2023) έως και την Παρασκευή προς τιμήν του 40χρονου που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

Δείτε επίσης: Καλαμάτα: Θρήνος για τον επισμηναγό που σκοτώθηκε με το αεροσκάφος – Ηταν η τελευταία πτήση του με T-2

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης  Βγήκε στους δρόμους με κελεμπία και "τρέλανε" τους πάντες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά, ήταν εκεί, παρακολουθώντας με τα ίδια τους τα μάτια την μοιραία πτήση.

«Τι να το κάνω άμα είναι ήρωας; Γυρίζει πίσω ο αδερφός μου; Δεν γυρίζει. Ήταν 23 χρόνια στο σώμα, είχε 3.000 ώρες πτήσης. Σήμερα έκανε με το αεροσκάφος την τελευταία του πτήση και το άφηνε. Έφευγε, πήγαινε στα Τ-6. Μας ενημέρωσαν πριν μια ώρα. Έχει δύο ανήλικα παιδιά», δήλωσε ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου στο newsit.gr.

Πηγή φωτό: Eurokinissi