Βασίλης Τόπαλος: Αποκαλύψεις από τον ομοσπονδιακό προπονητής της πυγμαχίας – Οι οδηγίες στον 16χρονο

O ομοσπονδιακός προπονητής της πυγμαχίας Αρτούρ Μικαελιάν δίνει μια νέα διάσταση την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Ο πολύπειρος πυγμάχος και προπονητής της Εθνικής ομάδας αποκάλυψε ότι είχε δώσει οδηγίες στον άτυχο Βασίλη Τόπαλο, καθώς και στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής, την 1η Δεκεμβρίου, ότι από εκείνη την ημέρα μέχρι και την Πρωτοχρονιά σταματούσαν όλες οι έντονες δραστηριότητες, ενώ τους είχε ενημερώσει και για τη διακοπή των αγώνων σπάρινγκ, οι οποίοι άλλωστε πραγματοποιούνται, όταν πλησιάζουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Δείτε επίσης: Βασίλης Τόπαλος: Ερευνες από την ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε παράνομους αγώνες

«Τους έδωσα ένα πολύ χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε συντήρηση της φυσικής τους κατάστασης με τρεις φορές την εβδομάδα βάρη, τρέξιμο κάθε Σάββατο και μία μέρα τεχνικές στον σάκο. Τίποτα παραπάνω» λέει ο Αρτούρ Μικαελιάν.

Μάλιστα, τα ακριβή λόγια του ήταν: «Πάτε χαλαρά και δεν χτυπιέστε», ενώ επανέλαβε ότι δεν έπρεπε να βάλουν τον 16χρονο να κάνει σπάρινγκ.

Τι είπε η γιαγιά του 16χρονου

Υπενθυμίζεται πως η γιαγιά του 16χρονου είχε δηλώσει πως ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του.

Διαβάστε επίσης  Μαχαίρωσε 15χρονο ύστερα από καβγά για ένα μπουφάν

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» τόνισε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Τι είναι το σπάρινγκ

Οι προπονήσεις των πυγμάχων είναι συνήθως ατομικές, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται αγώνες σπάρινγκ, που επί της ουσίας αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικής μάχης, όπου οι αθλητές βελτιώνουν την τεχνική τους στη χρήση χεριών και ποδιών, όπως φυσικά και την επίθεση και την άμυνά τους.

Οι μποξέρ φορούν μεγαλύτερα γάντια και προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ οι προπονητές διακόπτουν πολύ συχνά τους αγώνες, για να δώσουν οδηγίες ή να διορθώσουν λάθη.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας