Ξεσπά ο πατέρας του τρίχρονου στην Τήνο: “Δεν ειδοποίησαν την παιδίατρο πως πρόκειται για επείγον περιστατικό” 

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Η οικογένειά του δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Τήνος για την απώλεια ενός τρίχρονου παιδιού, όπου ξεψύχησε τρώγοντας σταφύλι από το οποίο πνίγηκε.

Τραγικές φιγούρες η οικογένειά του η οποία μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη επιρρίπτει ευθύνες για ελλιπή στελέχωση του κέντρου Υγείας Τήνου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας απαντά πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατόν για να σωθεί το αγοράκι.

Όπως εξήγησε την Τετάρτη (30/8) μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, κ. Γιώργος Βασιλάκης, όταν οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί ήταν ήδη αργά, παρά την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών που πάλευαν για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Δυστυχώς, πέρασε πολύτιμος χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ό,τι γίνει πρέπει να γίνει στα πρώτα 4 λεπτά. Σε εμάς ήρθε στις 9.02 το πρωί. Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή.

Είχε σφυγμό αλλά δεν μπορούσε να επανέλθει πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και δύο αγροτικών ιατρών. Του έβγαλαν μια ρώγα από το λαιμό αλλά είχε και άλλη, σφηνωμένη στο ύψος της τραχείας που δεν έβγαινε με τίποτα.

Είχαν ήδη γίνει προσπάθειες ανάταξης από τις Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες. Του έβγαλαν δύο ρώγες αλλά εξακολουθούσε να μην αναπνέει. Ήταν ρώγες από μεγάλα, κόκκινα σταφύλια, τα οποία κάπως τα είχε βάλει στο στόμα του» είπε ο κ. Βασιλάκης.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του παιδιού ισχυρίζεται πως δεν ειδοποίησαν την παιδίατρο πως πρόκειται για επείγον περιστατικό.

«Δεν είμαι καθόλου καλά αλλά δεν μπορώ να ακούω ό,τι να ‘ναι. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λέει ότι το παιδί μου έφτασε στο κέντρο στις 9:02.

Εγώ έχω βίντεο από κάμερες του μαγαζιού μου που το παιδί μου είναι ζωντανό 9:01. Η αλήθεια είναι πως όταν φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, όντως υπήρχε παιδίατρος αλλά κανείς δεν ενημέρωσε ότι ήταν επείγον! Το καταλαβαίνετε αυτό;

Η παιδίατρος είχε ραντεβού σε άλλο θάλαμο, το ολοκλήρωσε και μετά ήρθε στο παιδί μου» τόνισε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο Mega.

«Καλό θα ήταν να ζητήσουν μία συγγνώμη αντί να βγάζουν ανακοινώσεις, δεν σέβονται τη μνήμη του παιδιού μου» πρόσθεσε.

*Φωτογραφία αρχείου