Ξύπνησε από την καταστολή ο Μανώλης Μαυρομμάτης – Επικοινωνεί με το περιβάλλον

Μανώλης Μαυρομμάτης

Δεν εμφάνισε σημάδια βελτίωσης η σύζυγός του

Θετικά στοιχεία για την κατάσταση του Μανώλη Μαυρομμάτη, καθώς ο δημοσιογράφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ξύπνησε από την καταστολή.

Οι θεράποντες γιατροί ξύπνησαν τον Μανώλη Μαυρομμάτη από την τεχνητή νάρκωση, ενώ το ακόμη πιο ευχάριστο – σύμφωνα με τις πληροφορίες – είναι πως ο γνωστός αθλητικογράφος επικοινωνεί και με το περιβάλλον.

O 83χρονος Μανώλης Μαυρομμάτης έχει μάλιστα πολύ καλή επαφή και είναι πλήρως συνεννοήσιμος, όμως, δεν μπορεί να μιλήσει εξαιτίας της τραχειοστομίας.

Δείτε επίσης: Κρίσιμες ώρες για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγό του – Υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Η τραχειοστομία παραμένει, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής αναπνέει σε μεγάλο βαθμό και μόνος του, χωρίς χορήγηση οξυγόνου με πίεση, κάτι που σημαίνει πως εκτός απροόπτου θα απαλλαχθεί σύντομα από αυτήν.

Δεν είναι το ίδιο ευχάριστα, όμως, τα νέα για τη σύζυγο του Μανώλη Μαυρομμάτη, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» σε βαριά κατάσταση χωρίς σημάδια βελτίωσης.

Να σημειωθεί πως το ζευγάρι, ηλικίας 80 και 83 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από φωτιά που ξέσπασε στις (18/2) στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης παρουσίασε αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια και φέρει εγκαύματα στο 18% της επιφάνειας του σώματός του και η σύζυγός του, στο 40%.

Και οι δύο εισέπνευσαν τεράστιες ποσότητες καπνού, γεγονός το οποίο τους προκάλεσε εκτός από τα εγκαύματα και σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: iatropedia.gr