Ευγενία Σαμαρά: “Κάτι να γίνει ώστε να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να κάνουν παιδιά με όποιον τρόπο”

Ευγενία Σαμαρά

Η τοποθέτησή της για το νομοσχέδιο

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο παραχώρησε η Ευγενία Σαμαρά.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ του νομοσχεδίου για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εξηγώντας και τους λόγους.

Είσαι ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες. Ποια είναι η θέση σου για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά όχι και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με παρένθετη μητέρα;

“Ελπίζω να ψηφιστεί ο νόμος αρχικά για τον γάμο και εν συνεχεία να γίνει κάτι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν παιδιά με όποιον τρόπο. Αυτό που εύχομαι βασικά είναι να μην περιορίζονται οι άνθρωποι, γιατί μόνο έτσι θα είναι ευτυχισμένοι. Εν έτη 2024 αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα”.

Θεωρείς ότι έχει εξελιχθεί η κοινωνία;

“Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη. Φαινομενικά δείχνουμε να έχουμε προχωρήσει αλλά δεν ξέρω αν επί της ουσίας έχει συμβεί αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι η εξέλιξη δεν είναι εύκολη, το καταλαβαίνω και δεν το κρίνω. Ο καθένας χρειάζεται χρόνο. Έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά, με πολλά στερεότυπα, υπάρχουν διαφορετικά background και αντιλήψεις, ακόμα και διαφορετικές ανάγκες οπότε είναι δύσκολη η εξέλιξη και η αλλαγή”.

Διαβάστε επίσης  Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Με τον παππού μου, τον Μινωτή, τα χαλάσαμε πρώτα για τα κληρονομικά και μετά για τα συνδικαλιστικά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ήσουν ομοφυλόφυλη, τι απόφαση θα έπαιρνες μαζί με τη σύντροφο σου αναφορικά με το νομοσχέδιο;

“Δεν μπορώ να το ξέρω και αποφεύγω να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Βρίσκομαι σε άλλη θέση, οπότε προτιμώ να αφήνω τον χώρο να ακουστούν φωνές όσων τους αγγίζει το θέμα. Πρέπει να μιλάνε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη δυσκολία, να ακούγεται πρωτίστως η δικής τους φωνή και όχι η δική μου. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους στηρίζω”.