Δημήτρης Ιτούδης: «Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά με τη Νέα Ζηλανδία»

Ιτούδης

Τόνισε πως πρόκειται για μια δυναμική ομάδα

Δηλώσεις ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, για την πρόκριση στους “16” του Μουντομπάσκετ, έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σε αυτές τόνισε πως η Εθνική θα έρθει αντιμέτωπη με μια πολύ δυνατή ομάδα και πως πρέπει οι παίκτες να βάλουν τα δυνατά τους.

«Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ εύστοχοι, έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές τους, ενώ εμείς χάσαμε 36 σουτ και πήραμε μόνο 7 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δείχνει πολλά. Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Ελπίζω όμως να μας βοηθήσει για τον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε επίσης: Φυσιολογική ήττα της Εθνικής από τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο (ΦΩΤΟ)

Μπράβο στις ΗΠΑ, έχουν πολλή ποιότητα και θεωρώ πως μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διοργάνωσης. Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι μια πολύ δυναμική ομάδα και το να έχουμε την ίδια σκληράδα θα είναι ένα από τα κλειδιά.

Οι ΗΠΑ σήμερα ήταν καλά προετοιμασμένες, είχαν καλή αμυντική στρατηγική και έδειξαν να μας σέβονται σεβόμενοι το παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Πήραμε το μάθημα για το πώς πρέπει να παίζουμε με συγκεκριμένες πεντάδες και υποθέτω πως θα γίνει και μεθαύριο. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, γιατί δεν είμαστε και τόσοι πολλοί».