ΕΟΚ: Κατέθεσε υποψηφιότητα για το Προολυμπιακό Τουρνουά του 2024

H ΕΟΚ κατέθεσε και επίσημα αίτημα στη FIBA για την διεξαγωγή ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Την προσεχή εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, αναμένεται να αναλύσει ενδελεχώς το πλάνο που έχει καταρτιστεί για το Προολυμπιακό. Θυμίζουμε ότι τα τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου, ενώ το κόστος για τη διεξαγωγή τους ανέρχεται αρχικά στα 2.3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί φτάνει μέχρι τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ θα γνωστοποιήσει το σχέδιό του αναφορικά με το πώς θα καταφέρει η χώρα μας να πείσει τη FIBA, ούτως ώστε να έρθει το Προολυμπιακό στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εγχείρημα πολύ σημαντικό και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά της Ομοσπονδίας.

Τα τρία επικρατέστερα γήπεδα για τη φιλοξενία του Προολυμπιακού, αν και εφόσον αυτή δοθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη χώρα μας, είναι κατά σειρά το ΣΕΦ, τα Άνω Λιόσια και το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης  Χωρίς Αντετοκούνμπο το φιλικό της Εθνικής με Πουέρτο Ρίκο στην Θεσσαλονίκη

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι πιο δύσκολο να επιλεγεί, αν και συχνά λειτουργεί ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση σε αυτό από τους πράσινους, που το απέκτησαν για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πηγή: sport24.gr