Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας

Εθνική ομάδα

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον αποκλεισμό

Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και κάποιες ώρες οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, μετά τον χθεσινό αποκλεισμό τους από το Eurobasket 2022.

Εμφανώς συνειδητοποιημένοι για την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε κόντρα στην Γερμανία τόσο οι παίκτες, όσο και το τεχνικό επιτελείο δεν είχαν διάθεση για δηλώσεις. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε να ελαφρύνει το μουδιασμένο κλίμα οδηγώντας τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη προς τις τηλεοπτικές κάμερες. Τελικά ο δακρυσμένος χθες το βράδυ Λαρεντζάκης δεν έκανε κάποια δήλωση και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε, αφού πρώτα χαιρέτησαν τις οικογένειές τους που τους υποδέχθηκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με χαρακτηριστική ανακοίνωση θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να υπογραμμίσει ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά της. Αναλυτικά ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και όλα τα άλλα μέλη της Εθνικής Ανδρών για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και τη χθεσινή ολοκλήρωση της πορείας στο Ευρωμπάσκετ. Εκφράζει επίσης τον αμέριστο σεβασμό προς όλους τους Έλληνες που συμπαραστάθηκαν από κοντά στην προσπάθεια σε Μιλάνο και Βερολίνο, όπως επίσης και στο σύνολο του φίλαθλου κοινού που έστειλε τη θετική του ενέργεια και αγκάλιασε την ομάδα.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές που μόχθησαν για αυτό. Η εικόνα όμως της ομάδας και η υγεία που εξέπεμψε, πείθει τους πάντες ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα αποτέλεσμα. Το μέλλον είναι μπροστά, οι προκλήσεις επίσης και αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να μας κάνει περήφανους.

Προχωράμε ενωμένοι όλοι μαζί, με το βλέμμα στο μέλλον και σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς».

*Φωτογραφία αρχείου