Καλοκαιρινό σχολείο μπάσκετ για τους μαθητές με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Διοργανώνει η ΔΕΗ

Διοργανώνει η ΔΕΗ

Εκατόν εβδομήντα παιδιά από γυμνάσια της Πτολεμαΐδας συμμετέχουν στο καλοκαιρινό σχολείο καλαθοσφαίρισης, που διοργανώνει η ΔΕΗ και διευθύνει ο πολυβραβευμένος πρώην καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Γιαννάκης, που τίμησε επί πολλά έτη τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Το καλοκαιρινό «Μπάσκετ Καμπ» ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου και εντάσσεται στις δράσεις της επιχείρησης, που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συνάντησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην Πτολεμαΐδα, στο κεντρικό δημοτικό στάδιο της πόλης, να “μυεί” μαζί με τους συνεργάτες του μια ομάδα παιδιών -αγοριών και κοριτσιών του Γυμνασίου- στους κανόνες και τα μυστικά του αθλήματος. Ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν το ταλέντο που μπορεί να κρύβουν μέσα τους» και συμπλήρωσε: «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί τους, έχουμε υποχρέωση να τους προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες και να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο μέσα από την σκληρή προπόνηση και τις οδηγίες μας».

Παρακολουθήσαμε τον πρώην προπονητή της Εθνικής μας να περιοδεύει στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια της πόλης, να δίνει οδηγίες όχι μόνο στους συνεργάτες του, αλλά και να μπαίνει στο παιχνίδι και με το πάθος που τον διακρίνει και να δίνει εντολές για τον ρυθμό του παιχνιδιού, το γύρισμα της μπάλας και την άμυνα στους νεαρούς παίκτες. Ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη ποια συμβουλή δίνει στους μικρούς μπασκετμπολίστες της πόλης στα διαλείμματα του αγώνα και ανέφερε ότι τα μηνύματα που προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά είναι να «μοιράζονται» στο παιχνίδι, γιατί «μια πάσα κάνει πάντα τους δυο να είναι χαρούμενοι».

Τους είπε ακόμη να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, γιατί «μια νίκη δεν πρέπει να σου πάρει το μυαλό» και να μην το βάζουν κάτω, από τις οποιεσδήποτε συνθήκες ή αντιξοότητες, γιατί «καμία ήττα δεν πρέπει να σου παίρνει την καρδιά». Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συμπλήρωσε ότι «εάν κάποιος όλα τα παραπάνω τά ’χει αρχές στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή του, δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Ο διευθυντής της ΔΕΗ, Κώστας Θεοδωρίδης, εξήγησε ότι η λειτουργία του καλοκαιρινού αθλητικού σχολείου καλαθοσφαίρισης είναι μέρος των πρωτοβουλιών υποστήριξης προς την Πτολεμαΐδα, όπου για πολλά χρόνια η ΔΕΗ έχει άρρηκτες σχέσεις με την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Τόνισε ότι εντάσσονται στο σχέδιο ανταποδοτικών ενεργειών που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο δήμαρχος τής πόλης, Σάββας Ζαμανίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της διοργάνωσης και ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη για το παράδειγμα της συμπεριφοράς αλλά και της στάσης μέσα και έξω από το γήπεδο που μεταδίδει στα παιδιά.

Η προπόνηση των παιδιών που είναι χωρισμένα σε ομάδες με βάση την ηλικία τους ξεκινά στις 8 το πρωί και τελειώνει στη μία μετά το μεσημέρι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στα γήπεδα βρέθηκαν και αρκετοί γονείς για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους αλλά και για να ανταλλάξουν μια χειραψία με τον παίκτη-θρύλο και προπονητή της ελληνικού μπάσκετ.