“Υπάρχει πίεση για το +12 με Τσεχία – Δεν έχουμε άλλη επιλογή”

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε κυρίως για τον αγώνα με την Τσεχία

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε κυρίως για τον αγώνα με την Τσεχία

Η Εθνική ομάδα έχασε από τις ΗΠΑ παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα, αλλά το επιθετικό πλάνο έλειπε. Ετσι, καλείται τη Δευτέρα να κερδίσει με 12 πόντους την Τσεχία (και οι ΗΠΑ να νικήσουν τη Βραζιλία) ώστε να γίνει η τελευταία ομάδα που προκρίνεται στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τις ΗΠΑ αναφέρθηκε κυρίως στο προσεχές παιχνίδι, που ελπίζουμε να μην είναι και το τελευταίο στην Κίνα.

Είπε συγκεκριμένα: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, συγχαρητήρια στις ΗΠΑ και τον κόουτς Πόποβιτς. Η τακτική μας δούλεψε αρκετά, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, γιατί στην επίθεση ήμασταν άστοχοι, ακόμη και στις βολές. Δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ.

Η προσοχή μας τώρα είναι στην Τσεχία και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να κερδίσουμε ένα ματς με 12 πόντους, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ κι όχι τις ΗΠΑ.

Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μας, θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προκριθούμε”.