Ενδεχόμενο μείωσης της χρέωσης ανάληψης από ΑΤΜ άλλης τράπεζας

Συντάξεις επιδόματα Φεβρουαρίου 2022 ΔΥΠΑ δώρο Πάσχα

Θα επιβληθούν πρόστιμα σε τέσσερες συστημικές τράπεζες

Μειωμένες χρεώσεις ανάληψης από ATM διαφορετικής τράπεζας από αυτήν που έχουμε τραπεζικό λογαριασμό είναι πιθανό να φέρει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

Αν και οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν μια ελάφρυνση στις εν λόγω χρεώσεις της τάξης του 25%-30%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση που έχει ένας καταναλωτής όταν κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από αυτήν στην οποία έχει τον λογαριασμό του, και η οποία σήμερα κυμαίνεται από 2,60 έως 3,75 ευρώ ανάλογα με το ποια είναι η τράπεζα – εκδότρια της κάρτας και η τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ που χρησιμοποίησε, θα υποχωρήσει κάτω από τα 3 ευρώ.

Το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνεται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πολύκροτη υπόθεση του «καρτέλ των τραπεζών», ως μέτρο συμπεριφοράς, πέραν των προστίμων που θα επιβληθούν στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και πιθανώς στην Τράπεζα Αττικής.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα, αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο το κύκνειο άσμα του Ιωάννη Λιανού, η θητεία του οποίου λήγει στις 3 Ιανουαρίου 2024. Σε ανακοινώσεις για τις νέες χρεώσεις αναμένεται να προβούν και οι ίδιες οι τράπεζες.

Πηγή: kathimerini.gr