Πώς θα αποκτήσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας

γυναίκα μαλλιά

Οι τρόποι που μπορείτε να το καταφέρετε

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να ενισχύσουν τον όγκο των μαλλιών τους και έτσι παρακολουθούν διάφορα βιντεάκια στο TikTok, αναζητούν προϊόντα styling και παρακολουθούν τις τάσεις στα χτενίσματα

Ο τρόπος που κάνουμε την αλογοουρά μας αλλάζει, ολοένα και περισσότερα επώνυμα brands ομορφιάς λανσάρουν προϊόντα μαλλιών για όγκο, ενώ το εμβληματικό blowout που είχαν τα μοντέλα στα ’90s κάνει δυναμική επιστροφή.

Αν δε γεννηθήκατε με φυσικά πλούσια μαλλιά, το πιθανότερο είναι ότι έχετε κάνει κι εσείς την αναζήτησή σας για το πώς μπορούν να αποκτήσουν περισσότερο όγκο.

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε όλες τις σχετικές συμβουλές του celebrity hairstylist Chris Appleton – είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα πιο εντυπωσιακά χτενίσματα της Jennifer Lopez – και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα στις ρίζες

Μερικές φορές αρκεί και μόνο να αλλάξετε τον τρόπο που χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το ντους για να αποκτήσουν περισσότερο όγκο.

Ο Chris Appleton προτείνει να ακολουθήσετε αυτό το hack για να δώσετε όγκο στις ρίζες των μαλλιών σας: ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα σπρέι που ενισχύει τον όγκο της τρίχας (thickening spray).

Ψεκάστε το σε στεγνές ρίζες, πάρτε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, τυλίξτε μια μεγάλη τούφα γύρω της και σηκώστε τη προς τα πάνω. Ζεστάνετε τη ρίζα για λίγα μόλις δευτερόλεπτα με το πιστολάκι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο σε όλο το κεφάλι – το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλετε: άμεσος όγκος στα μαλλιά σας.

Αλλάξτε τη χωρίστρα σας

Ανά διαστήματα αλλάζετε τη φορά της χωρίστρας σας – μπορεί να σας ακούγεται παράξενο αλλά είναι μια κίνηση που δίνει στις ρίζες των μαλλιών λίγο παραπάνω ύψος, με φυσικό τρόπο, εξηγεί ο ειδικός.

Δοκιμάστε τα extensions

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο πλούσια, είναι τα extensions. Σχεδόν όλα τα εντυπωσιακά χτενίσματα με όγκο των αγαπημένων σας celebrities γίνονται με την βοήθεια extensions.

Κλείστε ραντεβού με τον κομμωτή σας για να σας εξηγήσει τη διαδικασία (η εφαρμογή και η αφαίρεση των extensions γίνεται πάντα στο κομμωτήριο) ή δοκιμάστε την εναλλακτική με clip-ins.

Κοιμηθείτε με πλεξίδες

Πριν τον βραδινό ύπνο, κάντε τα μαλλιά σας πλεξίδες και κοιμηθείτε με αυτές – αυτό το τρικ των ειδικών μπορεί να δώσει στα μαλλιά με λεπτή τρίχα κάποιον επιπλέον όγκο χωρίς να πάρετε τη βοήθεια της θερμότητας.

Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε λακ στις άκρες των μαλλιών σας και δημιουργήστε χαλαρές πλεξίδες -είτε μία μεγάλη είτε δύο σε κάθε πλευρά του κεφαλιού σας, ανάλογα με το πόσο μακριά είναι τα μαλλιά σας. Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε με όμορφους κυματισμούς και θα έχετε αποφύγει έξυπνα την ταλαιπωρία των εργαλείων θερμότητας, εξηγεί ο Appleton.

Πηγή: vita.gr

Πηγή φωνογραφίας: pixabay