Οι τεχνικές μασάζ που θα σμιλεύσουν το πρόσωπό σας

γυναίκα μασάζ πρόσωπο

Θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος

Το μασάζ στο πρόσωπο είναι ευεργετικό καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συσφίγγει το δέρμα κάνοντάς το πιο λαμπερό.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να το δοκιμάσετε, ακολουθώντας τις εύκολες τεχνικές του γκουρού στο face massage, Luke Bajjon, τις οποίες μοιράστηκε πρόσφατα με τους fans του.

Ο Bajjon συμβουλεύει να κάνετε πρώτα ένα ζέσταμα κουνώντας τους ώμους σας και περιστρέφοντας ήρεμα το κεφάλι σας δεξιά-αριστερά.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα καλό έλαιο προσώπου στα χέρια σας και… ξεκινήστε τη γυμναστική (προσώπου)!

Βλέφαρα

Λυγίστε τον δείκτη του χεριού σας ώστε να είναι σαν γάντζος και τοποθετήστε τον στο κάτω μέρος του φρυδιού κρατώντας το εκεί. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα και ανοίξτε τα.

Θα πρέπει να νιώσετε ένα μικρό τράβηγμα στο άνω βλέφαρο κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε τα μάτια. Η άσκηση αυτή θα βοηθήσει τα μάτια σας να «ανοίξουν» και είναι ιδανική για το πρωί ή για μετά τη δουλειά.

Λαιμός

Αυτή η άσκηση χαλαρώνει τους μυς του λαιμού από το στρες.

Μείνετε όρθιες, τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κέντρο του πηγουνιού σας και πηγαίνετέ το προς τον λαιμό -θα δείτε να σχηματίζεται ένα διπλό πηγούνι, αλλά κρατήστε το για μερικές επαναλήψεις, γιατί έτσι θα ενεργοποιηθούν οι μύες που υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή.

Πρόσωπο

Κάντε τα χέρια σας γροθιές και κάντε κυκλικές κινήσεις με τις αρθρώσεις τους.

Κινηθείτε προς τα πάνω και έξω, από το πηγούνι προς το τελείωμα της γνάθου, από τα πλαϊνά της μύτης προς τους κροτάφους και μετά, κάνοντας μικρότερους κύκλους, σε όλη την επιφάνεια του μετώπου – αυτή την κίνηση είναι πιο εύκολο να την κάνετε ενώ καθαρίζετε το πρόσωπό σας.

Διαβάστε επίσης  Τι να φορέσετε στον επόμενο γάμο που είστε καλεσμένη (ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το φυσικό αποσμητικό που θα διώξει τις οσμές από τις μασχάλες

Γνάθος

Λυγίστε τους δείκτες και των δύο χεριών για να μοιάζουν σαν γάντζοι, ώστε να μπορείτε να σύρετε την άρθρωση κατά μήκος της γραμμής της γνάθου σας ενώ οι αντίχειρές σας βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη γραμμή της.

Ξεκινώντας από το πηγούνι, σύρετε τις αρθρώσεις και τους αντίχειρές σας προς τα έξω πηγαίνοντας προς το αυτί – επαναλάβετε μερικές φορές (μπορείτε να έχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το gua sha σας).

Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά το πηγούνι σας στην παλάμη του χεριού σας και σύρετε τα χέρια σας κατά μήκος και ακριβώς κάτω από τη γραμμή της γνάθου πηγαίνοντας προς τα έξω και φτάνοντας πίσω από τα αυτιά.

Όσο περισσότερο δουλεύετε κάτω από το οστό της γνάθου στο πάνω μέρος του λαιμού, τόσο περισσότερο βοηθάτε στο να σμιλέψετε εκείνο το σημείο.

Γυρίστε τα χέρια σας και, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του δείκτη και του μεσαίου δαχτύλου σας, σύρετε τα χέρια σας από το πηγούνι, δηλαδή πάνω από τη γραμμή της γνάθου φτάνοντας μέχρι τα αυτιά σας.

Μάτια & ζυγωματικά

Λυγίζοντας τους δείκτες σας, χρησιμοποιήστε τις αρθρώσεις, για να δουλέψετε κάτω από το ζυγωματικό, ξεκινώντας από το πλάι της μύτης σας και πηγαίνοντας συρόμενα κάτω από το κόκαλο του ζυγωματικού φτάνοντας μέχρι τα αυτιά σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αρθρώσεις, για να κάνετε το ίδιο πάνω από το οστό του ματιού, ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά του φρυδιού και φτάνοντας μέχρι τον κρόταφο. Βεβαιωθείτε ότι δεν κινείστε πολύ κοντά στο μάτι, καθώς το δέρμα είναι ευαίσθητο εκεί.

Πηγή: vita.gr

Πηγή φωτό: envato.com