8 συχνές αλλεργίες στα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

παιδί καλοκαίρι παραλία

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Κάποιες αλλεργίες τείνουν να είναι πιο διαδεδομένες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επηρεάζοντας έτσι πολλά παιδιά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακόμα κι αν είναι ήπιες είναι σημαντικό για τους γονείς να τις γνωρίζουν έτσι ώστε να δίνεται η απαραίτητη προσοχή και να αποφεύγονται επιπλοκές.

Συχνές καλοκαιρινές αλλεργίες στα παιδιά

Αλλεργίες σε τσιμπήματα

Τα τσιμπήματα των εντόμων τείνουν φυσικά να αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός αυτού, το καλοκαίρι, μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος είναι εκτεθειμένη και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Οι πιο συχνές αλλεργικές αντιδράσεις είναι αυτές που προκαλούνται από σφήκες και μέλισσες και απαιτούν άμεση παρέμβαση.

Αλλεργία στο χλώριο

Το χλώριο στις πισίνες έχει ερεθιστικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα.

Η παρατεταμένη έκθεση σε πισίνες δεν συνιστάται για παιδιά με ατοπική δερματίτιδα.

Αλλεργία στη γύρη

Τα φυτά δεν ενοχλούν ορισμένα παιδιά μόνο την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι που επικονιάζουν. Αυτός ο τύπος αλλεργίας είναι συχνά δύσκολο να αντιμετωπιστεί και συνιστάται οι γονείς να είναι προετοιμασμένοι σύμφωνα με τις συστάσεις του παιδιάτρου τους.

Αλλεργία στα αντηλιακά

Ορισμένα αντηλιακά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις όπως ερεθισμό και κνίδωση λόγω των συστατικών τους.

Τα χημικά αντηλιακά απορροφώνται από το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες αλλεργικές αντιδράσεις. Αντίθετα, τα φυσικά ή μεταλλικά αντηλιακά είναι καλύτερα ανεκτά καθώς τα συστατικά τους δεν απορροφώνται.

Διαβάστε επίσης  Αντηλιακό προσώπου: Πώς θα διαλέξετε το σωστό

Αλλεργία στο λάτεξ

Η αλλεργία στο λάτεξ είναι μια από τις δερματικές αντιδράσεις με αυξανόμενη συχνότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται πλέον στην καθημερινή ζωή και είναι κατασκευασμένα από αυτό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δε, τείνουν να χρησιμοποιούνται πιο συχνά αξεσουάρ φτιαγμένα από αυτό το υλικό.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορούν να προκληθούν από το λατέξ είναι τα ακόλουθα:

-Ρινοεπιπεφυκίτιδα
-Κνίδωση
-Ασθμα
-Αναπνευστικά προβλήματα
-Αναφυλαξία

Αλλεργία στα ακάρεα

Τα ακάρεα της σκόνης είναι μια από τις κύριες αιτίες περιβαλλοντικής αλλεργίας.

Οι καλοκαιρινές συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία και υγρασία) συμβάλλουν σε αυτό το είδος αλλεργίας.

Επιπλέον, οι εξοχικές κατοικίες συχνά συσσωρεύουν σκόνη, επομένως είναι σημαντικό να γίνεται καλή καθαριότητα και αερισμός των χώρων.

Τροφικές αλλεργίες

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από τον μεγαλύτερο αριθμό τροφικών αλλεργιών που προκαλούνται λόγω της αυξημένης κατανάλωσης αλλεργιογόνων τροφίμων. Είναι επίσης μια εποχή του χρόνου που είναι πιο συνηθισμένο να τρώμε έξω.

Τα πεπόνια, τα καρπούζια, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις καθώς και η κατανάλωση οστρακοειδών.

Αλλεργία στο γρασίδι

Τα συμπτώματα αυτής της αλλεργίας μπορεί να κυμαίνονται από οφθαλμικά ή/και ρινικά συμπτώματα έως κνίδωση ή άσθμα, σύμφωνα με μελέτες της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργικού Άσθματος & Ανοσολογίας.

*Συνιστάται πάντα να έχετε μαζί σας το κουτί πρώτων βοηθειών που σας έχει υποδείξει ο γιατρός σας για περίπτωση ανάγκης.

Πηγή: imommy.gr

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay