Τα παιχνίδια που θα κάνουν τα παιδιά σας να μην βαριούνται

7 παιχνίδια για παιδιά με αυτισμό

Τι μπορείτε να επιλέξετε

Όλοι οι γονείς έρχονται κάποια στιγμή μπροστά στο δίλημμα του τι παιχνίδια πρέπει να αγοράσουν στα παιδιά τους προκειμένου να μην τα βαρεθούν μετά από μερικές φορές.

Όπως αναφέρει η λογοπαθολόγος/λογοθεραπεύτρια, Άντρη Χαραλάμπους είναι γνωστό το παιχνίδι βοηθάει το παιδί να αναπτύξει το παιχνίδι ρόλων ( να υποδυθεί κάποιον ήρωα π.χ. γιατρό, δασκάλα κ.α.), να ωριμάσει το μυαλό του, να γίνει πιο δημιουργικό, ανεξάρτητο, γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και γενικότερα μέσα από αυτό μπορεί να εξερευνήσει το περιβάλλον του όπως είναι για παράδειγμα πώς είναι να φτιάχνεις φαγητό ή να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού (με διάφορα ηλεκτρικά είδη που υπάρχουν στην αγορά) κ.ά.

Παιχνίδια που ακολουθούν τα παιδιά στο μεγάλωμά τους

Προτιμήστε να παίρνετε στα παιδιά σας παιχνίδια που να μπορούν να παίξουν με διάφορους τρόπους καθώς μεγαλώνουν!

Τα lego για παράδειγμα όσο είναι μικρά τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ψηλούς πύργους.

Καθώς μεγαλώνουν μπορούν να φτιάξουν ένα σπιτάκι, μια φάρμα με ζώα, γερανούς και σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακό στάδιο παράξενες κατασκευές!

Πραγματικά θα ξετρελαθείτε με τις τόσες κατασκευές που θα καταφέρουν να φτιάξουν τα παιδιά σας. Θα αναπτύξουν μέσα από το παιχνίδι τη φαντασία, τη κοινωνική αλληλεπίδραση, την αυτοπεποίθηση και την υπομονή τους!

Τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο

Τα αγόρια μπορούν να παίζουν με κούκλες διότι κάποτε θα γίνουν σωστοί μπαμπάδες και θα μάθουν να μένουν με ένα παιδί.

Τα κορίτσια θα πάρουν στα χέρια του κάποτε το τιμόνι και θα οδηγάνε. Παίζουν με αυτοκινητάκια για να γίνουν και αυτές συνειδητοί και καλοί οδηγοί!

Ας τα απομακρύνουμε από τις οθόνες!! Ας μην το επιδιώκουμε να ζήσει σε ένα κλειστό κόσμο! Είναι σημαντικό να νιώσει, να ανοιχτεί, να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να παίξει, να σκουντουφλήσει, να χτυπήσει για να μάθει το νόημα της ζωής!

Πηγή: healthstories.gr