Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας πίσω

αλλαγή ώρας, ώρα, σήμερα

Πλησιάζει η στιγμή που θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνο

Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, κερδίζοντας μια ώρα από τον ύπνο μας χάρη στην αλλαγή ώρας.

Αλλαγή ώρας: Συγκεκριμένα, οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν από τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00.

Τι είχε προτείνει η Κομισιόν για την αλλαγή ώρας

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019 σε όλη την ΕΕ, ενώ παράλληλα άφησε τα κράτη μέλη ελεύθερα να αποφασίσουν την επίσημη ώρα τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η τελική απόφαση βρίσκεται επί του παρόντος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκειμένου η πρόταση να αρχίσει να παράγει νομικά αποτελέσματα, θα πρέπει πρώτα να καταλήξουν σε συμφωνία. Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, τασσόμενο υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας έως το 2021.

Το Συμβούλιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τη θέση του.

Η Ε.Ε. σχεδίαζε να σταματήσει την αλλαγή της ώρας το 2021, αλλά την πρόλαβε το Brexit και η πανδημία και φτάσαμε πλέον στο 2022 με τις κυβερνήσεις να καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα και το θέμα της αλλαγής της ώρας να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Πηγή φωτό: pixabay