Αποκριά στη Νάουσα: Πλήθος εκδηλώσεων με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Νάουσα έχει την τιμητική της την Αποκριά με το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» να είναι στο επίκεντρο.

Πιστός στο ραντεβού του ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2024» από την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Aλσος Αγίου Νικολάου: Eνας «παράδεισος» στην πόλη της Νάουσας

Η ενημέρωση του Δήμου

“Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα, έχουν ως επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», διαφοροποιούνται από άλλες πόλεις που διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μοναδικότητα αυτού του εθίμου που λαμβάνει χώρα μόνο κατά τη διάρκεια της αποκριάς στη Νάουσα προβάλλοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ανθρώπων που το υποστηρίζουν, το διαφυλάττουν και το διαιωνίζουν μέσα από την πιστή τήρηση του εθιμικού.

Παράλληλα, το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό, τουριστικό και κοινωνικό γεγονός. Επίσης οι επαγγελματίες του τόπου καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξη, αλλά και στην προστασία της λαϊκής παράδοσης αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση της ζωής των κατοίκων, των ηθών και των εθίμων τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει πλήθος δράσεων, ξεκινώντας την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου με τους ONIRAMA. Το πιο δυναμικό συγκρότημα, με τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες, επιστρέφει στη Νάουσα, για μία μοναδική συναυλία γεμάτη δυναμισμό, κέφι και ενέργεια!

Οι μουσικές συναυλίες με επίκεντρο την ελληνική και βαλκανική παραδοσιακή μουσική, συνεχίζονται την Κυριακή 10 Μαρτίου από το πολυμελές σχήμα «Salonique Brass Band», με μελωδίες που συνδέουν την μακεδονική μουσική παράδοση με το σήμερα, καθώς και την Κυριακή 17 Μαρτίου με την Μπάντα του Σταύρου Παζαρέντση.

Παράλληλα, γνωστοί DJs σε σημεία στην Νάουσα θα διασκεδάζουν με ελληνική και ξένη μουσική όλες τις ηλικίες, την Τετάρτη 13 Μαρτίου έρχεται «Το καρναβάλι των χρωμάτων», ένα αποκριάτικο παιδικό μασκέ πάρτι με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και ακροβάτες, ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Δημοτικό Πάρκο θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο Disco Party με καλεσμένους τους γνωστούς καλλιτέχνες Joanne & Borek.

Την φετινή χρονιά, γλεντάμε με πατινάδες, χορό, μασκαρέματα και ξινόμαυρο Νάουσας προσδίδοντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στις εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα”.