Χαλκιδική: Το φαινόμενο του ευτροφισμού πολιορκεί τις παραλίες (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική θάλασσα

Ανησυχία για τις θάλασσες

Οι πανέμορφες θάλασσες στην Χαλκιδική βρίσκονται “αντιμέτωπες” με φαινόμενα που μπορούν να πλήξουν την ποιότητα των ακτών μέσα στην τουριστική περίοδο.

Μετά τις μέδουσες που έκαναν την εμφάνισή τους από τον Ιούνιο, σχεδόν καθημερινά σε ακτές κυρίως της Σιθωνίας, εμφανίζεται το φαινόμενο του ευτροφισμού.

Μεγάλες λωρίδες από φυσαλίδες “πολιορκούν” τις ακτές αλλοιώνοντας το όμορφο γαλάζιο.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που παραχώρησε στο Thes.gr ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, σήμερα το μεσημέρι από τον Αρμενιστή. Η λωρίδα με τις φυσαλίδες έχει κατακλύσει την ακτογραμμή ενώ επεκτείνεται και ακόμη πιο μακριά. Τις προηγούμενες ήμερες ήταν εμφανής στην Τρανή Αμμούδα, την Ακτή Σπαθιές, και την Ακτή Καρύδι.

Διαβάστε επίσης
Camping: 5 tips για να κάνεις τις καλύτερες διακοπές

Ευτροφισμός είναι το περιβαλλοντικό φαινόμενο κατά το οποίο η υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων συνεπάγεται τη μείωση του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό και κατά συνέπεια την αλλοίωση της βιοποικιλότητας σε αυτό. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται συνήθως σε λίμνες ή κλειστούς αβαθείς κόλπους και συνήθως αυτό το προκαλεί ο εμπλουτισμός των υδάτων με απορροές θρεπτικών στοιχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.