Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Καλαμαριά για τη Μικρασιατική Καταστροφή (LIVE)

Διεθνές Συνέδριο Καλαμαριά

Την κάλυψη της σπουδαίας εκδήλωσης ανέλαβε η Life Events ΚΟΙΝΣΕΠ

Ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης (5/10) το μεγάλο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η επόμενη μέρα μετά την Καταστροφή».

Η εκδήλωση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” και την Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).

Το συνέδριο διεξάγεται στην Καλαμαριά σε δύο αίθουσες, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής».

Θα περιλαμβάνει 22 συνεδρίες, τρεις στρογγυλές τράπεζες, τέσσερις κεντρικές ομιλίες και ξενάγηση στον Μνημονικό Τόπο του Απολυμαντηρίου Καλαμαριάς και στην Έκθεση «Αναμνήσεις Μικρασίας» (Πολυχώρος Τέχνης Remezzo) στην παραλία Αρετσούς.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα συνέδρια πoυ γίνονται πανελλαδικά για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο οποίο συμμετέχουν 108 καταξιωμένοι και νέοι μελετητές διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Τουρκία, Γαλλία, Τσεχία).

Διαβάστε επίσης
Οικολογία-Πράσινη Λύση: Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Την τεχνική κάλυψη του διεθνούς συνεδρίου έχει αναλάβει η Life Events ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνονται στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία και μπορείτε να το παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στους παρακάτω συνδέσμους (link):

https://www.youtube.com/channel/UCCRMLZkJ3m5IplT45Nl7t3Q

Αναλυτικές πληροφορίες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» – Πρόγραμμα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΟΔΟΥ ΧΗΛΗΣ» – Πρόγραμμα

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ