Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

Μετέχει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ

Μετέχει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ

Δωρεάν σπιρομετρήσεις, καθώς και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για τα θέματα δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιούνται από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στο σταντ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. Ο ΙΣΘ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ΔΕΘ με δικό του σταντ με μότο «Εκστρατεία ζωής – Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανέμεται στους πολίτες θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς επίσης και των καρκίνων του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας,του μαστού και του προστάτη.

«Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και για πρώτη χρονιά ο ΙΣΘ θα έχει παρουσία με δικό του χώρο στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. Η καμπάνια μας με τίτλο “Εκστρατεία Ζωής – Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή” θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις: Ενημέρωση για θέματα πρόληψης (Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ). Ενημέρωση για την αναγκαιότητα και ασφάλεια των εμβολιασμών (ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ). Ενημέρωση για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος και όλων των καπνικών προϊόντων, καθώς και συμβουλές για τη διακοπή τους (ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ)» ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Το στάντ του ΙΣΘ θα εγκαινιάσει το Σάββατο (7/9), στις 14:30, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αργότερα (17:30) θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ για όλα τα θέματα υγείας στη Θεσσαλονίκη, σε σχετική σύσκεψη στον ΙΣΘ. Να σημειωθεί ότι ο κ.Νίτσας έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο στάντ του ΙΣΘ, στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις προσπάθειες του επιστημονικού κόσμου στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.