Δράσεις για θέματα Ισότητας Φύλων στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η καμπάνια για τις υποψήφιες γυναίκες “ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ!”

Η καμπάνια για τις υποψήφιες γυναίκες “ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ!”

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16|04 το πρώτο μέρος του επιμορφωτικού σεμιναρίου για την ενδυνάμωση γυναικών που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 26|05.

Πρόκειται για δράση που εντάσσεται στην σχετική καμπάνια με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ” η οποία σαν στόχο έχει την ενθάρρυνση γυναικών να είναι υποψήφιες σε όλα τα είδη εκλογών στην χώρα μας και στην Ευρώπη, αλλά και προς τους πολίτες εκλογείς για να αποκτήσουν την νοοτροπία επιλογής γυναικών, ισότιμα με τους άνδρες υποψήφιους. Η καμπάνια έχει δοθεί στην δημοσιότητα μόλις πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για πρωτοβουλία που στηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και τους εποπτευόμενους φορείς του, την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Έρευνας Ισότητας Φύλων (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Την επιμέλεια για την δημιουργία της καμπάνιας είχε αναλάβει το ΚΕΘΙ και αφορά σε τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και έντυπο υλικό προβολής.

Για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα του τομέα, επισκέφτηκαν την Θεσσαλονίκη η Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, και η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι., κ. Ειρ. Αγαθοπούλου.

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), κ. Στ. Παππά, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του φορέα, κ.Σ. Παναγιωτίδη, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τα εξής:

·Τη συνδρομή της διοίκησης του ΟΑΣΘ στην προώθηση της καμπάνιας για την υποστήριξη των υποψήφιων γυναικών.

·Τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων μεταφοράς από και προς τις Δομές υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ δέχτηκαν να συνδράμει ο φορέας στην προώθηση της καμπάνιας, τόσο με προβολή μηνύματος στις οθόνες τηλεματικής, που βρίσκονται στις στάσεις και το εσωτερικό των λεωφορείων, όσο και με ανάρτηση σχετικής αφίσας επίσης στο εσωτερικό τους. Θετική ήταν επίσης και η ανταπόκριση για τις μεταφορές.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ερευνες για αγνοούμενο κοντά στο Παπαγεωργίου - Το όχημά του παρασύρθηκε από τα νερά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Μ. Χρυσοβελώνη και Ειρ. Αγαθοπούλου παρευρέθηκαν στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη για την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, αφού καλωσόρισε τις συμμετέχουσες, επισήμανε τη σημασία της αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή του τόπου και παρουσίασε την νέα καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Κατεβαίνω!».

Η Υφυπουργός Εσωτερικών έκανε σύντομη τοποθέτηση διατυπώνοντας το πολιτικό νόημα της προσπάθειας που καταβάλλεται με τα σεμινάρια και την καμπάνια, ενώ ενημέρωσε πως συνδέονται με τις υπόλοιπες νομοθετικές παρεμβάσεις, πράξεις και δράσεις που έχουν ολοκληρώσει μία κρίσιμη ενότητα πολιτικών γύρω από τα ζητήματα υποστήριξης των γυναικών της χώρας, γύρω από τα ζητήματα Ισότητας Φύλων, κατά την τελευταία τετραετία. (Το πλήρες κείμενο επισυνάπτεται)

Η δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου παρουσιάζεται σήμερα, Τρίτη 16/4, στον ίδιο χώρο, ενώ παρόμοια σεμινάρια έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να γίνονται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. (Η ενημέρωση παρέχεται στην δ/νση: http://www.gynaikes-politiki.gr/ που επιμελείται το Κ.Ε.Θ.Ι.).

Νωρίτερα της ίδιας ημέρας η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη είχε συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, με τοπικές εκπροσώπους του κλάδου γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια άλλης που είχε γίνει πριν λίγο καιρό, κατά την προηγούμενη επίσκεψη της ΥΦ.ΕΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την προσπάθεια εκπόνησης σχετικού προγράμματος δράσης.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Ελ. Χατζηγεωργίου που αφορούσε στην οικοδόμηση συνεργασίας στα Βαλκάνια με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, με θέμα την υποστήριξη των γυναικών σε διάφορους τομείς (θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις).