Ετσι φεύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ο χιονιάς και η παγωνιά φέρνουν με την έλευση τους αρκετά προβλήματα στις ζωές μας, με ένα από αυτά να είναι ο πάγος στο αυτοκίνητο και ειδικά στο παρμπρίζ.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για τον καθένα να γνωρίζει τον σωστό και ασφαλέστερο τρόπο να ξεπαγώσει το παρμπρίζ του καθώς μια λάθος μέθοδος μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τζαμιού.

Οι τρόποι για να φύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ισοπροπυλική αλκοόλη και νερό: Συνδυάστε δύο μέρη 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης και ένα μέρος νερού σε φιάλη ψεκασμού. Δεδομένου ότι αυτό το υγρό έχει σημείο πήξης -15 βαθμών Κελσίου (σε αντίθεση με τους 0 βαθμούς Κελσίου του νερού) η εφαρμογή αυτής της λύσης στο παγωμένο παρμπρίζ σας έχει γρήγορο αποτέλεσμα.

Αλατόνερο: Ρίξτε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε 1-2 κουταλιές αλάτι. Δεδομένου ότι το αλμυρό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξης από το γλυκό νερό, αρχίζει να λιώνει τον πάγο όταν έρθει σε επαφή μαζί του. Το οδικό αλάτι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από το επιτραπέζιο αλάτι σε αυτήν τη συνταγή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλέξετε, αποθηκεύστε τη φιάλη σε θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι σας και όχι στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πήρε φωτιά ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει

Μην επιχειρήσετε ποτέ να αφαιρέσετε πάγο από το αυτοκίνητό σας ρίχνοντας ένα κουβά με ζεστό νερό πάνω του. Το ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει θραύση του γυαλιού λόγω θερμικού σοκ. Ακόμα και το κρύο νερό είναι κακή ιδέα, γιατί μπορεί να παγώσει κατά την επαφή, καθιστώντας το πρόβλημά σας ακόμη χειρότερο.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.