Γιώργος Αγγελόπουλος: «2000000 νεοσσοί κοτόπουλων απειλούνται με θάνατο στην Χαλκιδική»

Μια μακροσκελή ανάρτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο εκκολαπτήριο κοτόπουλων στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής έκανε ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως έγραψε ο κ. Αγγελόπουλος, σήμερα θάφτηκαν 200.000 κοτοπουλάκια τα οποία πέθαναν εξαιτίας διακοπής του ρεύματος από την ΔΕΗ λόγω μη εξόφλησης δόσεων του διακανονισμού της εταιρίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Οι τόποι των θερινών διακοπών είναι και τόποι παραγωγής για όσους ζουν μόνιμα εκεί. Οι δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής που επιτείνονται από τις αυξήσεις στην ενέργεια είναι παρούσες, καταστροφικά υπαρκτές αλλά ακόμα σιωπηλές. Η περιοχή της Γαλάτιστας – Γαλαρινού – Βάβδου Χαλκιδικής είναι εστία πτηνοτροφικής παραγωγής με ορισμένες μεγάλες και πολλές μικρές μονάδες. Από χθες απόγευμα ακούω στο χωριό για την καταστροφή στο μεγαλύτερο εκκολαπτήριο της περιοχής. Σήμερα έθαψαν 200.000 νεοσσούς κοτοπουλάκια που πέθαναν γιατί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω μη εξόφλησης δόσεων του διακανονισμού που είχε η εταιρία του εκκολαπτηρίου με τη ΔΕΗ. Το νούμερο είναι ασύλληπτο, όπως μου εξήγησαν κάποιοι εργαζόμενοι αυτά θα γίνονται κοτόπουλα γιατί είχαν περάσει ένα συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης. Όσοι σχετίζονται με τον κλάδο είναι εντελώς απελπισμένοι γιατί αν καταρρεύσει η μεγαλύτερη μονάδα της περιοχής θα υπάρξουν άμεσα αρνητικές εξελίξεις και για τις μικρότερες μονάδες της περιοχής που τώρα ευνοούνται από παραγγελίες, κοινό service κλπ.

Γράφω για πράγματα που ελάχιστα καταλαβαίνω. Αλλά βλέπω την απελπισία από χθες στα καφενεία, στο φούρνο, στις συζητήσεις. Στο μακρο-επίπεδο αυτό είναι μια γεύση από το τι έρχεται λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας. Στο μικρο-επίπεδο της περιοχής και της τοπικής οικονομίας εξελίσσεται μια οικονομική κατάρρευση που είναι δύσκολα αναστρέψιμη. Οι εργαζόμενοι μιλούν για 2 εκατομμύρια νεοσσούς κοτόπουλα που θα πεθάνουν σταδιακά στις αμέσως επόμενες μέρες. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια οικονομική λογική οδηγούνται, λόγω χρέους, σε θάνατο 2 εκατομμύρια μελλοντικά κοτόπουλα και επέρχονται αδιανόητες συνέπειες για μια ολόκληρη περιοχή. Ας είναι αυτό κατάθεση μιας φωνής που απλά αναζητά λογική. Ακούει κανείς ή μετά το δεκαπενταύγουστο θα το διαβάσουμε ως μια ακόμα είδηση στην έρημο;».

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Πιάσανε λαγοκέφαλο στην Συκιά (ΦΩΤΟ)