Οι «Μνήμες μέσα από τις φλόγες» ανεβαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό

Στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» Παράσταση για να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα παιδιά του ιδρύματος «Ο.Φ.Α.», αλλά και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί εισιτηρίου ανεβαίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 18:30. Η παράσταση «Μνήμες μέσα από τις φλόγες» θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος».Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με […]

Στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος»

Παράσταση για να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα παιδιά του ιδρύματος «Ο.Φ.Α.», αλλά και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί εισιτηρίου ανεβαίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 18:30.

Η παράσταση «Μνήμες μέσα από τις φλόγες» θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος».

Αναλυτικά:

«Πρός τιμή τής Εθελοντικής Ομάδος Φίλων Αναστασίας ”Ο.Φ.Α” θά δοθεί μία θεατρική παράσταση από τό εφηβικό τμήμα τής θεατρικής ομάδας ”Γειά Χαρά” τού Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης ”Ο Νέστος” καί τού Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου.

Ο σκοπός τής εκδήλωσης είναι νά συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας γιά τά παιδιά τού ιδρύματος καί γιά τίς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί εισιτηρίου.

Tο εφηβικό τμήμα της θεατρικής ομάδας “Γεια Χαρά” του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης “Ο Νέστος” κι ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν σε μια εξαιρετική παράσταση το ιστορικό δράμα για την καταστροφή της Σμύρνης: «Μνήμες μέσα από τις φλόγες», την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1, δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών Θεσ/νίκης). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Λίγα λόγια για το έργο: Η οικογένεια του Μιχάλη Ελευθερόγλου ζει στο Κορδελιό της Σμύρνης. Λίγο πριν την καταστροφή του 1922 ο Μιχάλης κι ο αδερφός του ο Πέτρος οδηγούνται στα «αμελέ ταμπουρού». Οι γυναίκες της οικογένειας προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα, αλλά στην καταστροφή χάνεται ο 4χρονος γιος της Άννας και του Μιχάλη Ελευθερόγλου. Η Άννα φτάνει στη Χίο, αλλά ο καημός της είναι να πάει κάποτε στην πατρίδα για να δει τι απέγινε το χαμένο της παιδί. Τελικά το 1944 στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο βρίσκεται ξανά στο Κορδελιό της Σμύρνης σε ένα στρατόπεδο για φυγάδες…»