ΚΘΒΕ: Ματαιώνονται οι αυριανές (28/2) παραστάσεις λόγω της πανελλαδικής απεργίας για τα Τέμπη

Οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο λόγω και της πανελλαδικής απεργίας για τα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος (ΠΟΘΑ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Για τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί, δίνεται η δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής. Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας με το ΚΘΒΕ είναι το 2315 200 200.

Τραβούν χειρόφρενα τα τρένα

Με ανακοίνωση της η Hellenic Train έκανε γνωστό ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Δείτε επίσης: “Παραλύει” η χώρα την Τετάρτη – Χωρίς λεωφορεία, τρένα, ταξί και αεροπλάνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, λόγω της 24ωρης απεργίας, αύριο Τετάρτη 28.02.2024, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο”.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, την Τετάρτη θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

“Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί.

Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά.

• Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.
• Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά”.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

“Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) για μεθαύριο Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό”.