Η ΟΕΕΘ στηρίζει τα αιτήματα των κυλικειαρχών σχολείων

μάθημα Θεσσαλονίκη σχολεία ΟΕΕΘ

Επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας

Επιστολή στήριξης στα αιτήματα του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων «Μακεδονία» απέστειλε στους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Στην επιστολή της η ΟΕΕΘ ζητά να εξεταστούν τα αιτήματα του Σωματείου καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα από την στιγμή που επιβλήθηκαν τα μέτρα για την πανδημία.

Η επιστολή αναφέρει:

“Π Ρ Ο Σ:
Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να αποδείξουμε εμπράκτως τη στήριξη μας στα αιτήματα του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων «Μακεδονία», αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που ξέσπασε στη χώρα μας με την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid- 19.

Όπως όλοι γνωρίζουμε στις 11 Μαρτίου του 2020 επιβλήθηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με αποτέλεσμα χιλιάδες εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων να βρίσκονται εδώ και μήνες εκτός της εργασίας τους. Άμεση συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η οικονομική δυσπραγία αυτών των μονάδων καθώς αφενός αδυνατούν να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι τους και αφετέρου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Επιπλέον, τα μέλη αυτού του επαγγελματικού κλάδου υποστηρίζουν πως ακόμη και σήμερα πλέουν σε άγνωστα νερά καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν τα κυλικεία τους δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Ύστερα από σχετική επιστολή που λάβαμε από το Σωματείο Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων «Μακεδονία» και από εκτενείς συζητήσεις που έλαβαν χώρα στους κόλπους της Ο.Ε.Ε.Θ. σας παραθέτουμε τα αιτήματα αυτών των επαγγελματιών τα οποία κρίνουμε δίκαια και μείζονος σημασίας για την ενίσχυση του κλάδου τους.

Διαβάστε επίσης
28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί σε γυμνάσια και λύκεια

Πιο συγκεκριμένα αιτούμαστε:

1. Μείωση κατά 40% των ενοικίων όλων των σχολικών μονάδων.
2. Αναστολή κάθε διαδικασίας διαγωνισμού με σκοπό την εκμίσθωση των σχολικών κυλικείων για τα επόμενα δυο έτη.
3. Επιστροφή της εγγύησης από τη Σχολική Επιτροπή στον εκμεταλλευτή του κυλικείου σε περίπτωση που ο τελευταίος αναγκαστεί να προβεί στη λύση της σύμβασης.
4. Τέλος, να αντικατασταθεί άμεσα το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» με τη διανομή πλήρους προγεύματους – δεκατιανού αποκλειστικά από τα σχολικά κυλικεία προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή των παιδιών με τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους των κυλικείων.

Για το λόγο αυτό, εκ μέρους του Πρόεδρου της Ο.Ε.Ε.Θ. κ. Κωνσταντίνου Ιακώβου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, ζητούμε άμεσα να εξετάσετε τα αιτήματα του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων «Μακεδονία» αλλά και να προβείτε στη λήψη σχετικών αποφάσεων προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου τους και να μπορέσουν χιλιάδες επαγγελματίες να διατηρήσουν τόσο τις θέσεις εργασίας τους όσο και τα εισοδήματα τους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ιακώβου Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας Τσορμπατζηκωστής Γεώργιος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *