Η πρότυπη Φάρμα “Γενίτσαρης” στην 12η Zootechnia (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023

Επαγγελματίες κι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις επιλεγμένες ράτσες αιγοπροβάτων

Τα ξεχωριστά ζώα τα οποία απαρτίζουν τη μονάδα, παρουσίασε στην 12η Διεθνή Εκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία, «Zootechnia» ο Βασίλης Γενίτσαρης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας “Γενίτσαρης”.

Η πρότυπη μονάδα έδωσε το παρών για τρίτη φορά στην Εκθεση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών κτηνοτρόφων.

Η Φάρμα “Γενίτσαρης” παρουσίασε αιγοπρόβατα που είναι αποτέλεσμα γενετικής βελτίωσης και τα οποία διαθέτουν υψηλά στάνταρ για παραγωγή γάλακτος και τυριών.

Τα ζώα έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να ενισχύσουν τη μονάδα και να προσφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα και υψηλότερη ποιότητα γάλακτος. Ετσι, ο κτηνοτρόφος μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα πουλώντας το προϊόν σε γαλακτοβιομηχανίες.

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023

Ο Βασίλης Γενίτσαρης, που μίλησε στο Thes.gr, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που διέπει τη μονάδα του: “Εκτρέφουμε αιγοπρόβατα, πρόβατα φυλής Λακόν με καλής ποιότητας γάλα σε λίπος και πρωτεΐνη και μεγάλη ποσότητα γάλακτος, κάτι που ενδιαφέρει τις γαλακτοβιομηχανίες για την παραγωγή φέτας, κυρίως.

Επίσης εκτρέφουμε γίδες φυλής Anglo-Nubian που έχει ψηλά στάνταρ για παραγωγή καλών τυριών και γιαουρτιού, όπως και τη φυλή Saanen που είναι υψιπαραγωγό ζώο με πολλή υψηλή ποσότητα γάλακτος. Απευθυνόμαστε σε παραγωγούς, κτηνοτρόφους και πουλούμε αρσενικά και θηλυκά αρνιά. Στην Zootechnia παρουσιάσαμε τα ζώα μας, τη γενετική βελτίωση που έχουμε κάνει και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, κυρίως για αρσενικά (γεννήτορες)”.

Διαβάστε επίσης  Ερχεται με ανανεωμένη δυναμική το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON»

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023

Η Φάρμα “Γενίτσαρης” με έδρα τη Χρυσή Αριδαίας

Ο Βασίλης Γενίτσαρης είναι ο ιδρυτής της μονάδας αιγοπροβάτων στη Χρυσή Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Ο κ. Γενίτσαρης, είχε πάντοτε στο μυαλό του τη γενέτειρά του, και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την καριέρα του ως τραπεζικός υπάλληλος στην Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή στις ρίζες και η ενασχόληση με τα αιγοπρόβατα ήταν ο μεγάλος του στόχος.

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023

Θέλησε η φάρμα που θα δημιουργούσε να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε το προϊόν που θα παράγει να δίνεται άμεσα σε βιομηχανίες γάλακτος. Με τις επιλεγμένες ράτσες και ζώα με ειδικά γενετικά χαρακτηριστικά έχει κατορθώσει αφενός να διαθέτει άμεσα την παραγωγή του κι αφετέρου να πουλά ζώα σε άλλους κτηνοτρόφους.

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023

Φάρμα Γενίτσαρη Zootechnia 2023