Κέντρο Πολιτισμού της ΠKM: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα

εκδηλώσεις

Δείτε αναλυτικά

Tο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ετοιμάσει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη και θέατρο για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Σε θέατρα αλλά και σε δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία, θα παρουσιαστούν οκτώ παραστάσεις, για να χαρίσουμε λίγη από την μαγεία των γιορτών σε μικρούς και μεγάλους.

Η αυλαία για τις «Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις» ανοίγει στις 17 Δεκεμβρίου 2023 (ώρα 12 το μεσημέρι) με το Smile Music Festival. Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικοχορευτικό Show που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στις 19 Δεκεμβρίου (11.00) η ομάδα μουσικού κουκλοθεάτρου «Άρες Μάρες» θα παρουσιάσει στο Άσυλο του Παιδιού τα «Αδέσποτα Χριστούγεννα».

Στις 20 Δεκεμβρίου (18.00) θα γίνει «Γλέντι Γιορτινό», μια συναυλία με τον Νίκο Χρηστίδη και την παρέα του στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης  Επιτυχής εκδήλωση του ΚΕΔΙΣΑ και της Πρεσβείας της Λιθουανίας για τις δυτικές κυρώσεις στην Ρωσία

Την ίδια μέρα (20/12, 21.00) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2) θα παρουσιαστεί η μουσική βραδιά «Βαλς in Red» σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις 21 Δεκεμβρίου (10.30) η ομάδα JINX θα φέρει χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Ίδρυμα Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός» με το κουκλοθέατρο «Τα Χριστούγεννα του Λύκου».

H θεατρική παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ στον Πολύγυρο

Στις 22 Δεκεμβρίου (20.30) στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου θα ταξιδέψει η θεατρική παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ – Η βασίλισσα του ρεμπέτικου» στην οποία ακούγονται ζωντανά επιτυχίες της χαρισματικής ερμηνεύτριας όπως το «Χαρικλάκι», η «Δημητρούλα» και το «Ράμπι – Ράμπι».

Στις 23 Δεκεμβρίου (11.00 & 11/30) στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Λαγκαδικίων. θα ακουστούν «Τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» σε μια χορωδιακή συναυλία με τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Τέλος στις 28 Δεκεμβρίου (11.30) ο αγαπημένος καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Στανίσης θα παρουσιάσει στο Παιδικό Χωριό SOS την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο χορός των Καλικάντζαρων στο ταψί».

Χορηγός επικοινωνίας: Thes.gr

εκδηλώσεις