Ο Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (ΦΩΤΟ)

Τζιτζικώστας εκδηλώσεις Ολοκαύτωμα Νάουσα

Δήλωσε πως πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων ηρωίδων γυναικών και την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Τιμούμε σήμερα στην ηρωική πόλη της Νάουσας τους προγόνους μας, που έγραψαν μια από τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Ελλάδας. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα, για να ζούμε όλοι εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη, κυρίαρχη πατρίδα.

Τζιτζικώστας εκδηλώσεις Ολοκαύτωμα Νάουσα

Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει και μάς καθοδηγεί. Ο ηρωισμός τους αποτελεί τον φάρο για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα για όσα χαρακτηρίζουν τους Έλληνες στην πορεία τους στο χρόνο. Η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, η οποία φέρει τον τιμητικό χαρακτηρισμό ‘ηρωική’. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (ΦΩΤΟ)

Τζιτζικώστας εκδηλώσεις Ολοκαύτωμα Νάουσα

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος, η αυτοθυσία των Ναουσαίων, η αφοσίωση στα ιδανικά του Ελληνισμού δεν πρέπει και δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας. Και είμαστε όλοι εμείς εδώ, για να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί στη λήθη του χρόνου αυτή η θυσία.

Τιμώντας κάθε χρόνο όσους έδωσαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές το παράδειγμά τους και διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Τζιτζικώστας εκδηλώσεις Ολοκαύτωμα Νάουσα

Αν θέλουμε η πατρίδα μας να είναι κυρίαρχη, ελεύθερη, αδούλωτη, ισχυρή, οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν και να το έχουμε οδηγό για το μέλλον. Εδώ στη Νάουσα, το Ολοκαύτωμα έσβησε συγκυριακά την Επανάσταση, όμως η θυσία των Ναουσαίων δεν πήγε χαμένη.

Τζιτζικώστας εκδηλώσεις Ολοκαύτωμα Νάουσα

Και ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, δυναμώνοντας τον αγώνα. Από το παράδειγμα των προγόνων μας αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως ενότητα και αλληλεγγύη».